«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΕΛΑΙΟΘΕΣΤΙΑ

Άρχισε πριν από λίγο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη,(Παρασκευή 19-12-2008 ώρα 7,30μ.μ.) στο Τ.Δ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ Δ. ΘΕΣΤΙΕΩΝ, ημερίδα με θέμα, «Το μέλλον της ελιάς και του λαδιού». Την εκδήλωση διοργάνωσε ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΤΙΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ.
Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του δημάρχου ΘΕΣΤΙΕΩΝ κ. Δ. Τραπεζιώτη.




Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Αντιπρύτανη του Π. ΠΑΤΡΩΝ κ. Β. Αναστασόπουλου και η ημερίδα συνεχίστηκε με τους υπόλοιπους ομιλητές, όπως το πρόγραμμα προβλέπει.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, εκτός των άλλων προσκεκλημένων και ο καταξιωμένος σκηνοθέτης κ. Μανούσος Μανουσάκης. Ο γνωστός καλλιτέχνης, μεταξύ των άλλων ασχολείται και με την ελαιοκαλλιέργεια. Είναι η ψυχή της «Γιορτής ελιάς και λαδιού», των εκδηλώσεων που διοργανώνει, κάθε χρόνο αρχές Αυγούστου, στη Σελλασία, ο Δήμος Οινούντος Λακωνίας.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την αξία της ελιάς και του λαδιού. Ένα πολύτιμο προϊόν, (που ο τόπος μας έχει το πλεονέκτημα, να το παράγει και σε απαράμιλλη ποιότητα), εκτός της πιο συστηματικής καλλιέργειας, πρέπει να έχει ευρύτερη και μεθοδευμένη προβολή.

(Πατήστε πάνω στο πρόγραμμα, στην αρχή και στο τέλος της δημοσίευσης, για μεγέθυνση).
Δημήτρης Ντόκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: