«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΗ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΛΩΣΗΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σε συνέχεια των όσων έπραξα, ζητώντας και λαμβάνοντας την παραίτηση του Ειδικού Γραμματέα κ. Βλάχου, του Προϊσταμένου του Σώματος Επιθεώρησης κ. Οικονόμου και του Διευθυντή του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού κ. Καραμπέκιου, ζήτησα σήμερα την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του Διευθυντή Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου κ. Κουτσούκη, τον οποίο και έθεσα σε αναστολή εκτέλεσης των καθηκόντων του. Τις πρωινές ώρες σήμερα, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Εφετών, συνελήφθησαν ένας εξωτερικός φρουρός, δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ο πιλότος του ελικοπτέρου και ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού. Όλοι τους παραπέμπονται. Ζήτησα επίσης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες το άνοιγμα των λογαριασμών όλων των υποδίκων και των εργαζομένων στη συγκεκριμένη πτέρυγα των φυλακών. Αντίληψη της Κυβέρνησης είναι ότι το εγχείρημα δεν θα μπορούσε να πετύχει, χωρίς συμμετοχή εκ των έσω. Η Κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει τα εξής μέτρα: 1ον Ειδική νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση ανωνυμίας του κατόχου καρτοκινητών τηλεφώνων. 2ον Τοποθέτηση ηλεκτρονικών μέσων εντοπισμού χρήσης κινητών τηλεφώνων στις φυλακές. 3ον Αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης, που ισχύει από το 2001, για το προσωπικό των κλάδων φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης. 4ον Δημιουργία συνεχούς κύκλου εκπαίδευσης και ασκήσεων των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών. 5ον Νομοθετική ρύθμιση για την πρόσληψη διευθυντών φυλακών με ειδικά προσόντα, εκτός του υπάρχοντος πλαισίου. 6ον Ταχεία αποπεράτωση των τριών νέων φυλακών. 7ον Πρόσληψη Συμβούλου Ασφαλείας, με διεθνή διαγωνισμό. 8ον Στελέχωση του Σώματος Επιθεωρητών Καταστημάτων Κράτησης. 9ον Νομοθετική ρύθμιση για την επέκταση του «πόθεν έσχες» των σωφρονιστικών υπαλλήλων.10ον Αυστηροποίηση της πειθαρχικής διαδικασίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2009
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝκ. Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕTA ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για τα θέματα των ασφαλιστικών ταμείων, η Κυβέρνηση όπως και μέχρι σήμερα έχει φροντίσει και έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν, έχει ως στόχο να εξαντλήσει τα περιθώρια τα οποία έχει και να βοηθήσει όσο γίνεται περισσότερο. Τις λεπτομέρειες όμως, θα τις συζητήσουμε σε συνάντηση που έχει ορισθεί ήδη για την ερχόμενη Τρίτη, σε μια εβδομάδα, με την ΑΔΕΔΥ προκειμένου να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, αυτό το οποίο είπε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, είναι να μην χαθεί η κοινωνική συνοχή. Καταλαβαίνει ότι υπάρχει οικονομική κρίση, αλλά να μην χαθεί η κοινωνική συνοχή.ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτή είναι η κοινή θέση όλων μας και πάγια τοποθέτηση της Κυβέρνησης.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Συνάντηση Γιώργου Α. Παπανδρέου με το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου23.02.2009
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί αύριο, Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, στις 2.00 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος (Ιπποκράτους 22), με το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.
Το Σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την χώρα
Πέντε Εθνικοί Στόχοι για την Ελλάδα του μέλλοντος22.02.2009
«Η χώρα θα βγει από την κρίση μόνο εάν επενδύσει στο μέλλον της. Οφείλουμε να πάρουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται για να αλλάξουμε πορεία, να κτίσουμε μια Ελλάδα των αξιών με επίκεντρο τον άνθρωπο» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, παρουσιάζοντας το Σχέδιο του Κινήματος για την χώρα Έθεσε πέντε εθνικούς στόχους -προτεραιότητες για μια νέα πορεία και επεσήμανε ότι απαιτούνται άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες για την υπέρβαση της κρίσης. «Δεν θα επιτρέψουμε την κρίση να την πληρώσει ο απλός πολίτης, δεν θα βγούμε από αυτήν με περιοριστικές πολιτικές» είπε ο Γ. Α. Παπανδρέου. Το παραγωγικό ευνομούμενο κράτος που σέβεται τον πολίτη, το νέο μοντέλο ανάπτυξης, η πράσινη ανάπτυξη, το σύγχρονο κοινωνικό κράτος,η παιδεία εργαλείο ανάπτυξης και συνοχής της κοινωνίας και τέλος σαφής και σταθερή εθνική στρατηγική για ισχυρή ελληνική φωνή στο διεθνές γίγνεσθαι, αποτελούν τους εθνικούς στόχους. Ως προτεραιότητα για την επίτευξη των στόχων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσδιόρισε την οικοδόμηση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ του πολίτη και της πολιτικής.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ
22/02/2009
Δελτίο Τύπου η Αλέκα Παπαρήγα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Στην πρώτη της συνεδρίαση η Κεντρική Επιτροπή που ψηφίστηκε από το 18ο Συνέδριο εξέλεξε ΓΓ της ΚΕ την Αλέκα Παπαρήγα.
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ
Η μόνη αλήθεια που είπε ο πρωθυπουργός είναι ότι υπάρχει κρίση. Αλλά είπε ψέματα απευθυνόμενος στη νεολαία γιατί ο στόχος της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας είναι να πληρώσει την κρίση ο λαός και η νέα γενιά.
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του Γ. Παπανδρέου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε απλόχερα εγγυήσεις στους επιχειρηματίες και μοίρασε μπόλικη δημαγωγία στο λαό.
Δήλωση του Μάκη Μαϊλη για τη συζήτηση περί συναίνεσης
Με την πολιτική της κυβέρνησης και γενικά με την αντιλαϊκή πολιτική μας χωρίζει άβυσσος. Άβυσσος χωρίζει και τα λαϊκά συμφέροντα. Καμία συναίνεση - Αντεπίθεση τώρα. Την κρίση Να πληρώσουν τα μονοπώλια.