«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Καζάνι που βράζει η Αγροτιά!!!

100% Αύξηση του ποσού, που καταβάλουν οι αγρότες, για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων 2009!!!
Αναταραχή και μεγάλη δυσφορία επικρατεί στους αγρότες. Αιτία η υπέρογκη και ανυπολόγιστη αύξηση (100%)!!! των ποσών που καταβάλουν φέτος, για την ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης.
Διπλασιασμός των ποσών που καταβάλουν φέτος, σε σχέση με αυτά που κατέβαλαν πέρυσι!!! (Το 2008 ο δικαιούχος παραγωγός πλήρωσε 17,85 ευρώ! Το 2009, χωρίς μεταβολές, πληρώνει 35,70 ευρώ)!!!
Κάποια ακόμα σημεία, που σχολιάζουν αρνητικά οι αγρότες:
Στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ που έχει δημοσιευτεί γράφει «ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Α.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ τους ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ» Αυτό έχει δημιουργήσει σύγχυση. Η διευκρίνιση που ζητήσαμε και μας δόθηκε είναι: «Οι παραγωγοί δεν πληρώνουν άλλα χρήματα στα συνεργεία, πέρα απ’ αυτά που καταβάλουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων». Τι άλλα να πληρώσουν; διπλά πληρώνουν απ’ αυτά που πλήρωσαν πέρυσι!!!
Μικροπαραγωγοί διαμαρτύρονταν γιατί: «Οι μεγάλοι δικαιούχοι, από 10.000 ευρώ και πάνω, πληρώνουν όλοι το ίδιο ποσό, δηλαδή 333,20 ευρώ»!
Σα να μην έφταναν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους έβγαλαν στους δρόμους, τώρα έχουμε ένα ακόμα!
Οι αγρότες θα πληρώσουν την εφαρμογή του νέου πληροφοριακού συστήματος του Ο.ΠΕ.Κ.Ε.ΠΕ;
Καζάνι που βράζει η αγροτιά! Αν κάποιος παρευρεθεί στα σημεία που καταθέτουν τις αιτήσεις τους (στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών), θα διαπιστώσει τις αντιδράσεις των αγροτών. Αγανάκτηση, Νευρικότητα, Βρισιές, Απειλές!!!
Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτ. Χατζηγάκη!
Γράψαμε, την Τετάρτη στις 17 Δεκέμβρη 2008!!! στο άρθρο «το αγροτικό ποτάμι….», (Διαβάστε το ολόκληρο στην ετικέτα ΑΓΡΟΤΙΚΑ), απευθυνόμενοι στο τότε υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Α. Κοντό! «Κύριε υπουργέ δε θα έχουμε ήρεμη αρχιχρονιά, το αγροτικό ποτάμι…. άμα φουσκώσει δεν αντιπαλεύεται!!!, εμείς αφουγκραζόμαστε τη βουή του.»
Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ επαληθεύτηκε!!!
Γράψαμε την Τρίτη 20 Γενάρη στο δημοσίευμά μας με τίτλο «ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ αγροτικών κινητοποιήσεων !!!» (Διαβάστε το ολόκληρο στην ετικέτα ΑΓΡΟΤΙΚΑ) μεταξύ των άλλων: «Κύκλοι αγροτοσυνδικαλιστών, που γνωρίζουν πολύ καλά τα πράγματα, εδώ και καιρό μας είχαν ενημερώσει, ότι αυτές οι αγροτικές κινητοποιήσεις, θα είναι οι μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων!!!. Σήμερα οι αγροτοσυνδικαλιστές πιστεύουν, ότι η κλιμάκωση της πάλης των Θεσσαλών αγροτών με τη μαζική και δυναμική έξοδό τους στην Εθνική Οδό, θα είναι πετυχημένη και θα δώσει το έναυσμα για αγροτικό ξεσηκωμό σε όλη την Ελλάδα!!!».
Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ επαληθεύτηκε!!!
Τώρα γράφουμε: «Νέες Αγροτικές Κινητοποιήσεις Προετοιμάζονται»!!! (Έχουμε τις πληροφορίες μας)!
Το καζάνι είναι έτοιμο να εκραγεί!!!
Ελπίζουμε αυτή τη φορά η ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΙ!!!

Δημήτρης Ντόκας