«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Η μάχη της αφίσας!!!

Γράφει ο Δημήτρης Ντόκας.
Απαγορεύεται η δεν απαγορεύεται η αφισοκόλληση; Αν απαγορεύεται δια νόμου, τότε τί νομιμοποιεί την αφισοκόλληση που γίνεται από τα κόμματα, ενόψει των Ευρωεκλογών.
Τα κόμματα είναι υπεράνω του νόμου ή τους παρέχεται το άσυλο που παρέχεται σε νυχτερινά κέντρα, σε διοργανωτές πανηγυριών, σε όποιες άλλες απόπειρες προβολής για πάσης φύσεως δραστηριότητες, τι ισχύει τελικά με το θέμα της αφισοκόλλησης;
Μ’ αυτήν την απαρχαιωμένη μέθοδο προβολής και μάλιστα από κόμματα που τονίζουν την τάση τους προς την οικολογία, δίνεται το παράδειγμα της παράνομης αφισοκόλλησης και ρύπανσης του περιβάλλοντος;
Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι διακίνησης των ιδεών που να μην είναι παράνομοι, να μην βιάζουν την αισθητική και να μην ρυπαίνουν το ήδη αισθητικά και όχι μόνο βεβαρημένο αστικό περιβάλλον;
Αν όχι, τότε ίσως έχουν μείνει κατάλοιπα σε κάποιους της περιόδου που αγωνίζονταν για το κόμμα, με την βούρτσα και τον κουβά. Έχουν συσσωρευτεί εντός τους ένοχα απωθημένα, απ’ την εποχή που η πολιτική μάχη δίνονταν σώμα με σώμα, με αφίσα πάνω στην αφίσα. Πόσα δε θυμάται ο καθένας από μας τους μεγαλύτερους που έτυχε να είμαστε μέλη νεολαιών, με αφορμή την αφισοκόλληση…φασαρίες, ξυλοδαρμοί, τραυματισμοί, συλλήψεις!!!
Τώρα αγαπητοί μου σύμβουλοι επικοινωνίας των κομματικών επιτελείων, η μάχη της πληροφορίας, η μάχη του μηνύματος δίνεται σε άλλα πεδία, μ’ άλλους τρόπους με άλλες ταχύτητες, με ουσιαστικότερα αποτελέσματα.
Εξ’ άλλου τότε είχαμε λίγους τρόπους επικοινωνίας, είχαμε όμως τότε όμορφα κίνητρα, με ενθουσιασμό με ατράνταχτη ελπίδα, άσχετα αν μας την πρόδωσαν κατά καιρούς οι περισσότεροι εκλεγμένοι πολιτικοί μας, αφιλοκερδώς να αγωνιζόμαστε και με την αφισοκόλληση να περάσουμε τα πολιτικά μας μηνύματα. Τώρα την αφισοκόλληση την επιτελούν φτηνά πληρωμένοι εργάτες και κατά κύριο λόγο αλλοδαποί.
Αφορμή για να γράφω τα παραπάνω, πήρα από την αφισοκόλληση που γίνονταν στην αρχή της Παπαστράτου στο Αγρίνιο. Συνειρμικά με παρέπεμψε, σε παλιές δύσκολες αλλά όμορφες εποχές, τότε που η καθαρή ιδεολογία κινούσε τα νήματα της δημόσιας ζωής και όχι η αχαλίνωτη κερδοσκοπία όπως σήμερα!!!
Τότε που και ο Ελληνικός κινηματογράφος, με το μεγάλο και συμπαθέστατο Θανάση Βέγγο στο ρόλο του αφισοκολλητή, σατίριζε την επικαιρότητα!!!
Καλή εκλογή συμπολίτες!!!