«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Αθηναίες, Αθηναίοι,
Με τη συμμετοχή σας, με τη δύναμη της ψυχής σας, πλημμυρίσατε την Αθήνα. Το μήνυμά σας φτάνει σ’ ολόκληρη τη χώρα. Η φωνή σας είναι δυνατή. Είναι φωνή συσπείρωσης. Φωνή νίκης! Η παρουσία σας είναι συμμετοχή στη νίκη. Συμμετοχή στη νίκη των κοινών μας αγώνων. Συμμετοχή στη νίκη της ευρωπαϊκής μας πορείας. Συμμετοχή για μια Ελλάδα ισχυρή, μαχητική, διεκδικητική, περήφανη. Η εμπιστοσύνη σας είναι η μεγάλη μου δύναμη. Είναι πηγή δύναμης για νέους αγώνες. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Ευχαριστώ τον επαγγελματία, τον εργαζόμενο, τον αγρότη, το συνταξιούχο. Όλες και όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ, σ’ αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση. Ευχαριστώ τους αδελφούς μας από τον Πόντο, τη Β. Ήπειρο, την Κύπρο, τις Κοινότητες του Οικουμενικού Ελληνισμού. Ευχαριστώ τα νιάτα της Ελλάδας: Τις νέες και τους νέους της Παράταξής μας. Τις ΟΝΝΕΔίτισσες και τους ΟΝΝΕΔίτες που είναι πάντα στην πρωτοπορία. Εσείς είστε οι μπροστάρηδες του μέλλοντός μας. Από εσάς παίρνουμε δύναμη! Προχωρούμε όλοι μαζί. Αποφασίζουμε για μια ισχυρή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αποφασίζουμε για μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Αποφασίζουμε για μια δυνατή φωνή στην προώθηση των δικαίων και των δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Είμαστε δύναμη ευθύνης και σιγουριάς. Δύναμη αξιοπιστίας και σταθερότητας. Δύναμη εμπιστοσύνης.
Απέναντι στις ανάγκες των καιρών η Αξιωματική Αντιπολίτευση απέχει. Υποκρίνονται πως δεν βλέπουν, πως δεν γνωρίζουν, πως δεν αντιλαμβάνονται τη διεθνή πραγματικότητα. Ισχυρίζονταν ότι η κρίση ήταν ανύπαρκτη. Ότι ήταν «άλλοθι» της Κυβέρνησης!! Ισχυρίζονται ότι είναι «ελληνικής προέλευσης»!! Μπορούν να πείσουν κανέναν; Μπορούν να υποτιμούν τόσο προκλητικά τη νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού; Μπορούν να καταγγέλλουν άλλους για όσα οι ίδιοι ευθύνονται;• Το κόμμα που πήρε το δημόσιο χρέος στο 30% του ΑΕΠ και το έφτασε στο 100%, καταγγέλλει την Κυβέρνηση για το χρέος!!• Το κόμμα που άφησε το έλλειμμα τριπλάσιο του μέσου όρου της Ευρωζώνης, καταγγέλλει την Κυβέρνηση για ελλείμματα!!• Το κόμμα που πήρε την ανεργία στο 3% και την έφτασε στο 11,3%, καταγγέλλει την Κυβέρνηση για ανεργία. Δεν λένε τίποτε για τη βελτίωση που πετύχαμε. Δεν λένε τίποτε θετικό! Και, βέβαια, δεν μένουν σ’ αυτά. Κινδυνολογούν ανεύθυνα, θυσιάζοντας τα συμφέροντα του τόπου στο βωμό του ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με επιμονή, με αποφασιστικότητα, με υπευθυνότητα. - Με την επιμονή που υπαγορεύει η πίστη μας στην Πατρίδα.- Με την αποφασιστικότητα που απαιτούν οι δύσκολοι καιροί.- Με την υπευθυνότητα που οδηγεί σε νίκες για όλους τους Έλληνες.
Δύναμή μου είστε εσείς. Ξέρω τις δυσκολίες. Μαζί θα τις αντιμετωπίσουμε. Ξέρω τα προβλήματα στο δρόμο για το μέλλον. Μαζί θα τον κερδίσουμε. Μαζί πηγαίνουμε την Ελλάδα μπροστά. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Με αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Όλοι και όλες μαζί. Για την Ελλάδα. Για όλους τους Έλληνες.
ΑΠΟ ΤΗ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ