«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΟΜΟΡΦΟ ΕΡΓΟ - Η «Αποκατάσταση της Δημοτικής αγοράς Αγρινίου και η μετατροπή της σε πολιτιστικό κέντρο».

Άρχισαν και συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, οι εργασίες της «Αποκατάστασης της Δημοτικής αγοράς Αγρινίου και μετατροπή της σε πολιτιστικό κέντρο».
Ανάδοχος για την εκτέλεση του έργου, αναδείχθηκε κατόπιν διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού, η ΑΕΤΕΘ Α.Ε.Το έργο εντάσσεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου προγράμματος της Δημοτικής Αρχής που αφορά στην ανάπλαση κεντρικών περιοχών της πόλης του Αγρινίου, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 4.000.000 ευρώ περίπου και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ - ΣΑΤΑ 2008 και σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση ο χρόνος αποπεράτωσης του είναι 12 μήνες.
Η Δημοτική αγορά είναι ένα κτίριο που ταυτίζεται με την νεότερη ιστορία της πόλης χτίστηκε το 1930 επί θητείας του Δημάρχου Ανδρέα Παναγόπουλου, με επιβλέποντα τον Βασίλειο Κουρεμένο διακεκριμένο μηχανικό της εποχής.

Σήμερα επισκεφτήκαμε τη δημοτική αγορά, όπου συναντήσαμε τον εργοταξιάρχη- Πολιτικό Μηχανικό κ. Κωνσταντίνο Ζαμπάρα, που απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις μας:

ΕΡ. κ. Ζαμπάρα πότε άρχισαν οι εργασίες, της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου και μετατροπή της σε πολιτιστικό κέντρο;
ΑΠ. Οι εργασίες άρχισαν στις αρχές του Μάη.
ΕΡ. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες;
ΑΠ. Έχουνε γίνει οι καθαιρέσεις, που προβλέπει η μελέτη, του ισογείου, αποξήλωση σιδηρών και ξύλινων τοιχωμάτων, αποξήλωση των επιχρισμάτων της τοιχοποιίας.
ΕΡ. Ποια θα είναι η νέα μορφή του κτιρίου;
ΑΠ. Βάση της μελέτης, η αρχιτεκτονική δομή του κτιρίου, θα αναδειχθεί όπως ήταν στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του. Η χρήση του κτιρίου, θα είναι για πολιτιστικές δραστηριότητες, Πολιτιστικό Κέντρο.
ΕΡ. Ποιος ο χρόνος αποπεράτωσης των εργασιών;
ΑΠ. Το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου, θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο περίπου.
ΕΡ. Κλείνοντας τη σύντομη συνομιλία μας, έχετε τίποτε άλλο να προσθέσετε;
ΑΠ. Το έργο θα είναι ένα στολίδι για την πόλη του Αγρινίου και θα συμβάλει πάρα πολύ στην ανάπτυξη της γύρω περιοχής. Η Εξωτερική μορφή-αρχιτεκτονική του κτιρίου δε θα αλλοιωθεί και με τις ανάλογες ενέργειες-εργασίες θα αναδειχθεί!!!

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Ντόκας