«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Ανακοίνωση Καταγγελία για την ποινικοποίηση του Αγώνα των εργαζόμενων στα σφαγεία Αγρινίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ καταγγέλλει:
Στην Εργατική Τάξη και το λαό του νομού, τη νέα προκλητική, χαλκευμένη κατηγορία και άδικη καταδίκη 20 εργαζόμενων στα βιομηχανικά σφαγεία του Αγρινίου, με πρόσχημα την «παράνομη βία». Εδώ πρόκειται για εξόφθαλμη τρομοκρατική καταδίκη με συγκεκριμένη στόχευση την κάμψη του αγώνα των εργατών που μήνες τώρα δίνουν για το μεροκάματο, ενάντια στην ασυδοσία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, που θέλει, και με τον «πρόθυμο ζήλο» της δικαιοσύνης να τους υποχρεώσει να σκύψουν το κεφάλι. Θέλει συγκεκριμένα να μην δουλεύουν με τη σύμβαση του σωματείου τους αλλά να δεχτούν να υπογράψουν εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Η ταξική δικαιοσύνη στη «γραμμή» της αντίληψης Σανιδά, ότι δηλαδή η συνδικαλιστική δράση αποτελεί τετελεσμένο έγκλημα, νομιμοποιεί την εργοδοτική ασυδοσία ενώ ταυτόχρονα παραβλέπει πιθανές νομικές παραλείψεις από την πλευρά του φορέα των Βιομηχανικών Σφαγείων (ΕΑΣ Αγρινίου) να επινοικιάσει σε ιδιώτη τα σφαγεία που φτιάχτηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού. Προφανώς και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την ενέργεια αυτή, η οποία δεν εξασφάλισε ούτε τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα σφαγεία.
Κλείνει τα μάτια σε «εργατικά ατυχήματα» - εγκλήματα δηλαδή - όπως αυτό πρόσφατα με εργάτη στην κατασκευαστική εταιρία ΤΕΡΝΑ
Κρατά στα συρτάρια της μηνύσεις εργατριών καθαριστριών για παρακράτηση μισθών από τα δουλεμπορικά γραφεία, μήνες τώρα. Όπως επίσης και άλλες περιπτώσεις που αφορά τα δίκαια των εργατών.
Η Ν.Ε. του ΚΚΕ τονίζει ότι αποκαλύπτεται στα μάτια της εργατικής τάξης και του λαού του νομού ότι:
Το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα με όλους τους μηχανισμούς του, όλο και πιο αυταρχικά θα δραστηριοποιείται επιδιώκοντας να φορτώσει την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες των εργαζομένων.
Η καπιταλιστική βαρβαρότητα γίνεται στις μέρες μας επίσημη στρατηγική για να αυξηθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.
Για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική που χαράζει η ΕΕ, μαζί με τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν χτες, το πρόσφατο πακέτο μέτρων στην Πράγα, καθώς και τα υπόλοιπα που έχουν στα σχέδιά τους, θα ενταθεί η επίθεση στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με την καταστολή και τα χτυπήματα στη συνδικαλιστή δράση. Θα προωθούν το λεγόμενο κοινωνικό εταιρισμό για τη χειραγώγηση της εργατικής τάξης μέσω των υποταγμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.
Η Ν.Ε. του ΚΚΕ καλεί:
Την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα του νόμου, σε γενικό συναγερμό – ξεσηκωμό. Είναι απαραίτητο να υπερασπιστούμε κατακτήσεις και δικαιώματα συνδικαλιστικών ελευθεριών, που κατακτήθηκαν με αίμα και που είναι ένα από τα σημαντικά όπλα στην πάλη για το δίκαιο του εργάτη.
Η υποταγή στη βαρβαρότητα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Για την εργατική τάξη είναι μονόδρομος η συσπείρωση και η οργάνωση στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η αντεπίθεση και σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του.
Μια τέτοια δράση είναι και η καλύτερη συμπαράσταση για την νικηφόρα έκβαση του αγώνα των εργατών στα βιομηχανικά σφαγεία.

Η Ν.Ε. Αιτ/νιας του ΚΚΕ