«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Η νέα ποιητική συλλογή του Δημήτρη Κατσαγάνη "ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΠΟΜΕΝΑ" παρουσιάζεται στη "ΔΙΕΞΟΔΟ".

Το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 8 το βράδυ η "Διέξοδος" φιλοξενεί στο αίθριο του Κέντρου της τις "Εκδόσεις Γαβριηλίδης" που παρουσιάζουν την τελευταία ποιητική συλλογή του Δημήτρη Κατσαγάνη με τον τίτλο "Αναλυτικά Επόμενα".
Την παρουσίαση θα κάνουν ο κριτικός λογοτεχνίας Αλέξης Ζήρας, η φιλόλογος Λαμπρινή Κουζέλη και οι ποιητές Σωτήρης Σαράκης και Σωκράτης Σκαρτσής, ενώ οι ηθοποιοί Ειρήνη Ευαγγελάτου και Γιώργος Κατσάμπας θα απαγγείλουν ποιήματα απο την συλλογή.
Ο Δημήτρης Κατσαγάνης γεννήθηκε το 1950 στην Άνω Βασιλική του Δήμου Χάλκειας Αιτωλοακαρνανίας. Γυμνάσιο πήγε αρχικά στην Πάτρα, όπου με την παρότρυνση του Σωκράτη Σκαρτσή άρχισε να γράφει ποιήματα, ενώ στη συνέχεια μεταγράφηκε στο Μεσολόγγι και αποφοίτησε απο την "Παλαμαϊκή Σχολή" το 1971.
Ζεί στην Αιτωλία και στην Αθήνα όπου εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών. Είναι τακτικός αρθρογράφος στην δεκαπενθήμερη εργατική εφημερίδα των Αθηνών "Νέα Προοπτική" και στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Ναυπάκτου "Εμπρός", μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Ποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών και κριτικός πολιτικών και ιστορικών βιβλίων, ποίησης και λογοτεχνίας με δημοσιεύσεις σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά, σε εφημερίδες και τόμους πρακτικών συνεδρίων.
Έχει εκδόσει οκτώ ποιητικές συλλογές: "Ρίζες του Ευήνου" (1981), "Ερωτικό Α'-Χρονιάτικες μέρες" (1983), "Μικρά Δοξαστικά" (1984), "Ερεβώ" (1988), "Των σπασμών πριν την ίριδα" (1992), "Πέτρες όνειρα νερά" (1997), "Διαμερίσεις" (2005) και "Αναλυτικά Επόμενα" (2009), κάποιες απο τις οποίες έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ρωσικά, σουηδικά, ολλανδικά, βουλγάρικα, αλβανικά και σερβικά.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει.
http://www.diexodos.com.gr/