«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

1η Έκτακτη Συνέλευση του Δικτύου Νεολαίας της Περιφέρειας Κεντρικής και Ν. Αμερικής

Σαντιάγο- Η δραστηριοποίηση των Νεολαίων στη Λατινική Αμερική βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και πρόσφατα στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κόρδοβα της Αργεντινής η 1η Έκτακτη Συνέλευση του Δικτύου Νεολαίας της Περιφέρειας Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής. Με τη Συνέλευση αυτή στην οποία συμμετείχαν 71 Νεολαίοι εκπρόσωποι και παρατηρητές από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κόστα Ρίκα, το Μεξικό, την Ουρουγουάη, τον Παναμά, το Περού και τη Χιλή, ανοίγει μια νέα σελίδα στην πορεία της ελληνικής Ομογένειας καθώς η ήδη οργανωμένη Νεολαία ισχυροποιεί την παρουσία της και μελετά τα σχέδια δράσης της. Τη Συνέλευση άνοιξε ο Αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής, Σεβασμιότατος Ταράσιος ενώ παρόντα ήταν τα Μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου του Σ.Α.Ε. της Περιφέρειας. Έπειτα από ένα θερμό καλωσόρισμα του Αναπληρωτή Συντονιστή κου Γιώργου Τσούλφα, ακολούθησε ομιλία της Συντονίστριας του Δικτύου Νεολαίας Μαριάννας Μεϊντάνη Ρίπολι. Παρευρέθηκε επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αργεντινή κος Μιχαήλ Χριστίδης που στην ομιλία του έδωσε έμφαση στην ενδυνάμωση της επικοινωνίας μεταξύ των Νεολαίων χάρη στα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας που συμβάλλουν στη σύσφιξη των δεσμών.

Ιδιαίτερα χαροποίησε τους Νεολαίους η παρουσία του Δημήτρη Βαφειάδη, Συντονιστή του Δικτύου Νεολαίας της Περιφέρειας Αφρικής και Εγγύς και Μέσης Ανατολής, καθώς υπάρχουν σχέδια συνεργασίας όλων των Δικτύων Νεολαίας του Σ.Α.Ε. με στόχο την ευόδωση των δρασεών τους για τη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας σε όλο τον κόσμο. Πρωταρχικό θέμα της Συνέλευσης υπήρξε η συζήτηση και η επικύρωση του εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Δικτύου Νεολαίας που ψηφίσθηκε από τους συμμετέχοντες Νεολαίους, κάτι πολύ ουσιώδες για την επικείμενη δράση τους. Στη συνέχεια, συστάθηκαν 4 επιτροπές για τη συζήτηση των εξής θεμάτων:
- Προτάσεις δραστηριοτήτων: Καθιέρωση του εορτασμού της 25ης Μαρτίου κάθε χρόνο στο Μπουένος Άιρες με τη συμμετοχή
- Νεολαίων και από άλλες χώρες της Περιφέρειας,
- Προγράμματα φιλοξενίας Νεολαίων εντός της Περιφέρειας,
- Νεολαία και Εκκλησία,
- Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ο Συντονιστής της Περιφέρειας, Νικηφόρος Νικολαΐδης επαίνεσε τη σύνεση, συνέπεια και υπευθυνότητα που έδειξαν οι συμμετέχοντες Νεολαίοι. Πολύ επιτυχημένη ήταν επίσης η συνάντηση με την Ομογένεια και η γνωριμία με τη δραστήρια Ελληνική Κοινότητα της Κόρδοβας, ένα σύλλογο γεμάτο δυναμισμό και μια πολύ καλή οργάνωση που, με επικεφαλής τον ικανότατο Πρόεδρό του, κο Γιάννη Ζωναρά, υποδέχτηκε με θέρμη όλους και έδωσε αξιέπαινα δείγματα ελληνικής φιλοξενίας σε αυτή την όμορφη πόλη του εσωτερικού της Αργεντινής.

Πηγή/Source: GreekInsight

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΔΩ!
www.emphasisworld.com