«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

"Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΝΟΤΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821"

Ένα καινούργιο ιστορικό βιβλίο από τις εκδόσεις της «Διεξόδου»

Από τα πρώτα ενδιαφέροντα του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου ήταν αλλά και είναι πάντα η διατήρηση και η σε βάθος ερμηνεία της νεώτερης ιστορία μας.
Με συνέπεια λοιπόν στο ενδιαφέρον αυτό για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης, ο πολιτιστικός οργανισμός της "Διεξόδου" κυκλοφόρησε το 18ο βιβλίο του με τον τίτλο "Συμβολή της οικογένειας Νοταρά στην Επανάσταση του '21 - Αλληλογραφία 1818-1886".
Πρόκειται για μια έκδοση με την οποία με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στο Ελληνικό αναγνωστικό κοινό παρουσιάζονται τριάντα έγγραφα που αναφέρονται στους Πανούτσο, Σωτήριο και Ιωάννη Νοταρά τα οποία δώρισε στη «Διέξοδο» - που την θεωρεί ως τον φυσικό χώρο παραμονής τους - ο «φίλος» της επιχειρηματίας κύριος Μιχάλης Ταλφανίδης.
Τα μεγάλης αξίας αυτά έγγραφα απευθύνονται στους Νοταράδες και υπογράφονται από εξέχουσες προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης όπως ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, ο Ανδρέας Ζαΐμης, ο Σπυρίδων Τρικούπης, ο Άνθιμος Γαζής, ο Ανδρέας Μεταξάς, ο Νικόλαος Λόντος, ο Ιωάννης Κωλέττης, ο Ασημάκης Φωτήλας, ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, ο Θεόδωρος Νέγρης κ.ά
Η καινούργια αυτή ιστορική έκδοση της «Διεξόδου» είναι 80σέλιδη, εξαιρετικής αισθητικής , διαστάσεων 17 Χ 24 εκ. και την επιμελήθηκε η προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Νομού Αιτωλοακαρνανίας φιλόλογος κυρία Μαρία Μπακαδήμα η οποία έκανε και την μεταγραφή και σχολιασμό των επιστολών που καλύπτουν την περίοδο 1818 - 1886.
Το βιβλίο διατίθεται από το εκθετήριο της «Διεξόδου» και από τα βιβλιοπωλεία του Μεσολογγίου. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη διατίθεται από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας (ΜΙΕΤ) Αμερικής 13 και Τσιμισκή 23 αντίστοιχα. Επίσης αποστέλλεται και με αντικαταβολή μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την γραμματεία του Κέντρου (26310 51260).
www.diexodos.com.gr