«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ο Νομάρχης Αιτωλ/νίας Θ. Σώκος παρέστη στην τελετή του αγιασμού του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου

Στο ξεκίνημα των μαθητριών, μαθητών και δασκάλων στο νέο κτίριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, βρέθηκε σήμερα (Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009), ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος ο οποίος παρέστη στη τελετή του αγιασμού του καινούργιου σχολείου.
Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου κατασκευάσθηκε σε οικόπεδο 3.566 m2 και διαθέτει δεκαέξι (16) συνολικά αίθουσες (δώδεκα διδασκαλίας, τέσσερις εργαστηρίων, δύο αίθουσες διοίκησης και μια πολλαπλών χρήσεων) καθώς και άλλους χώρους (w.c., λεβητοστάσιο, κυλικείο, αποθήκες).
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Γ΄ Π.Ε.Π με αρχικό προϋπολογισμό 2.120.000 ευρώ (συν την αγορά του οικοπέδου).
Στην ομιλία του ο κ. Σώκος, επεσήμανε ότι οι προσπάθειες για την δημιουργία νέων υποδομών εκπαίδευσης στην πόλη και στο νομό θα συνεχισθούν σταθερά, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση τόσο των τοπικών αρχών όσο και της πολιτείας να μαθαίνουν οι μαθητές γράμματα σε σωστό περιβάλλον και οι εκπαιδευτικοί να επιτελούν το λειτούργημά τους σε καλές συνθήκες εργασίας.
Ο Νομάρχης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην νέα γρίπη και απευθυνόμενος προς τους γονείς σύνεστησε ψυχραιμία και όχι πανικό που είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε τέτοιες περιπτώσεις.
Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Σώκος ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν και αγωνίστηκαν για να πετύχουν την ένταξη του έργου στο Γ΄ Π.Ε.Π., την αγορά μέρους του συνολικού οικοπέδου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου από τώρα και στο εξής θα είναι σύμβολο αξιοπρέπειας και κύρους για μια γειτονιά και μια περιοχή στην οποία κατοικούν, κατά κύριο λόγο, άνθρωποι του μόχθου.