«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Τον υπουργό Δικαιοσύνης και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Νότιας Αυστραλίας, κ. Μ. Άτκινσον επισκέφθηκε, η Γραμματέας του Σ.Α.Ε. Δρ.Ό Σαραντοπούλου

(Από αριστερά: Π.Δερμουτζίδης, Ε. Χάλτις, Δρ. Ε. Μαυρομάτη, Μ. Ατκινσον, Γ. Αγγελόπουλος,
Δρ. Ό. Σαραντοπούλου, Β. Ελοβάρης.)

Τελευταίος σταθμός η Αδελαϊδα!

Συναντήσεις με τους υπουργούς Μαϊκλ Ατκινσον και Τομ Κουτσαντώνη

ΑΔΕΛΑΪΔΑ - Τον υπουργό Δικαιοσύνης και Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Νότιας Αυστραλίας, κ. Μαΐκλ Άτκινσον επισκέφθηκε, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αυστραλία η Δρ. Σαραντοπούλου.
Η Γραμματέας του ΣΑΕ, συνοδευόταν από τον Συντονιστή ΣΑΕ - Περιφέρεια Ωκεανίας και Άπω Ανατολής κ. Γ. Αγγελόπουλο, τον κ. Π. Δερμουτζίδη, υπεύθυνο ΣΑΕ Νοτίου Αυστραλίας, τον κ. Β. Ελοβάρη, πρόεδρο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Αδελαϊδας και ΝΑ, την πρόεδρο ΟΕΕΓΑ-ΝΑ κ. Ελένη Χάλτις, και την Δρ. Μαυρομάτη, Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας και εκπρόσωπος του Συντονιστή ΣΑΕ Περιφέρειας Χωρών της Μαύρης Θάλασσας κ. Ιβάν Σαββίδη.
Η κ. Σαραντοπούλου ευχαρίστησε θερμά τον αυστραλό υπουργό για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει για την προώθηση των εθνικών μας δικαίων και την στήριξή του στον Ελληνισμό της Νοτίου Αυστραλίας. Ιδιαίτερα τον ευχαρίστησε για την πρόσφατη πρωτοβουλία του να προωθήσει στην Πολιτειακή Βουλή της Νότιας Αυστραλίας ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που πέρασε ομόφωνα στις 30 Απριλίου 2009. Αναφέροντας ακόμη, ότι θα πρέπει μέσω του ψηφίσματος να διεκδικηθεί η αναγνώριση της Γενοκτονίας και του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Συζήτησαν δε και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και το ζήτημα της Κύπρου.

(Δρ. Ό. Σαραντοπούλου, ο υπουργός Τομ Κουτσαντώνης και ο Γ. Αγγελόπουλος.)

Εκ μέρους του ΣΑΕ Ωκεανίας & Άπω Ανατολής, ο κ. Αγγελόπουλος παρέδωσε στον κ. Άτκινσον ένα επιχρυσωμένο στεφάνι δάφνης, σε αναγνώριση της προσφοράς του στον Ελληνισμό, εκφράζοντας τις ευχαριστίες και του ΣΑΕ.
Η Γραμματέας του ΣΑΕ επισκέφθηκε και τον ομογενή υπουργό Σωφρονιστικών Υποθέσεων, Τυχερών παιχνιδιών, Νεολαίας και Πολυπολιτισμικών υποθέσεων της Νότιας Αυστραλίας, Τομ Κουτσαντώνη, στον οποίο ο κ. Αγγελόπουλος προσέφερε ως συμβολικό δώρο αγαλματίδιο που απεικονίζει την «Δικαιοσύνη».
Από την πλευρά της η κ. Σαραντοπούλου δήλωσε ότι είναι υπερήφανη που διαπρέπει ο Ελληνισμός, αδιαμφισβήτητη απόδειξη του οποίου είναι και ο ίδιος ο υπουργός, αφού πρόκειται για τον πρώτο υπουργό ελληνικής καταγωγής της περιοχής.

(Η Δρ. Ο. Σαραντοπούλου ανάμεσα στα μέλη
του Παναρκαδικού Συλλόγου Ν. Αυστραλίας «Ο Κολοκοτρώνης».)

Η Δρ. Σαραντοπούλου ολοκλήρωσε την περιοδεία της στην Αυστραλία με την επίσκεψη στο κτήριο του Παναρκαδικού Συλλόγου Ν. Αυστραλίας «Ο Κολοκοτρώνης», όπου έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της οργάνωσης κ. Κωνσταντίνο Φράγκο. Παρακάθισε και σε δείπνο που δόθηκε προς τιμή της, παρουσία του κ. Π.Δερμουτζίδη και του Συντονιστή νεολαίας ΣΑΕ Αυστραλίας Ηλία Δερμουτζίδη, της κ.Ε. Χάλτις και της κ. Νίνας Γιαγκτζή, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συνδέσμου Γυναικών της Παμμακεδονικής Ένωσης ΝΑ ΒΕΡΓΙΝΑ.
Επίσης, είχε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αδελαϊδα και Ν.Αυστραλία κ.Δ.Χατζόπουλο και τον Συντονιστή Εκπαίδευσης κ.Γ.Παπαγιάννη, συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη ΣΑΕ Ωκεανίας και Άπω Ανατολής κ. Αγγελόπουλο , τους κ.κ.Π.Δερμουτζίδη, Β.Ελοβάρη, Ε.Χάλτις και Δρ.Ε. Μαυρομάτη.

ΠΗΓΗ / SOURCE: Δελτίο τύπου από ΣΑΕ

Διαβάστε περισσότερα νέα της ομογένειας ΕΔΩ:
www.emphasisworld.com