«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Τελευταία εβδομάδα η έκθεση "ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ" στη "ΔΙΕΞΟΔΟ"

Για μια ακόμα - τελευταία - εβδομάδα παρουσιάζεται στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου η πρωτότυπη έκθεση "Το παιδί και το παιχνίδι" με αντικείμενα προερχόμενα από την ιδιωτική συλλογή του κ. Ιωάννη Βαβάτση.
Μια έκθεση στην οποία ο επισκέπτης έχει την ευχέρεια να δει και να απολαύσει εκατοντάδες παλαιά παιχνίδια , χάρτες, ρουχαλάκια και παιδικά βιβλία που καλύπτουν την περίοδο της εκατονταετίας 1860-1960.
Μια έκθεση που απευθύνεται τόσο στους μεγάλους οι οποίοι ανασύρουν από τη μνήμη τους θύμησες , εικόνες και τρυφερά συναισθήματα της παιδικής τους ηλικίας όσο και στους νέους οι οποίοι γνωρίζουν τα παιχνίδια των γονιών και των παππούδων τους.
Σιδερένοι ιππόδρομοι και κουμπαράδες του 1865 και 1880 αντίστοιχα, αθλητικά είδη του 1890, τσίγκινα και ξύλινα παιχνίδια των πρώτων δεκαετιών του 20ου αίωνα, πάνινες , κοκάλινες και λαστιχένιες κούκλες, παιδικά ρούχα περασμένων δεκαετιών και άλλα 320 περίπου παιδικά είδη αποτελούν την γκάμα των σπάνιων σήμερα αντικειμένων που εκτίθενται για λίγες ακόμη μέρες στη "Διέξοδο".
Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009, λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο καθημερινά (πλην Δευτέρας και Τρίτης) απο τις 10.30 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και απο τις 6 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ.
Για οργανωμένες επισκέψεις μαθητών παρακαλούνται οι συνοδοί καθηγητές και δάσκαλοι να επικοινωνούν προηγουμένως με την Γραμματεία του Κέντρου (26310 51260).
www.diexodos.com.gr