«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

«ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΝΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ»

Ρ.Α.Σ.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - Δ.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
«Μία αφύλαχτη διάβαση στην εκπαίδευση»
Ε-MAIL: RAS@anaitolika.gr

«ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΝΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ»
Οι εκλογές της 26 Νοεμβρίου για νέο Δ.Σ. στη Β΄ΕΛΜΕ γίνονται μέσα σε μια οικονομική αβεβαιότητα, το γενικότερο αίσθημα ανασφάλειας ως εργαζόμενοι και η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης συνθέτουν το κλίμα που διαμορφώνεται για τους εκπαιδευτικούς από τις εξαγγελίες της νέας υπουργού και της κυβέρνησης γενικότερα.
Μισθούς, συντάξεις και προσλήψεις στον πάγο βάζει η κυβέρνηση το 2010, καταφεύγοντας σε σκληρά μέτρα, προκειμένου δήθεν… να ανακόψει τον δημοσιονομικό «εκτροχιασμό» και να αποφύγει η χώρα τη σκληρή τιμωρία των αγορών, που απειλούν με δυσβάστακτη άνοδο των επιτοκίων δανεισμού.
Δηλαδή δεν θα δοθεί καμία αύξηση μισθού σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους με μεικτές αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ. Πρόκειται για πάγωμα στις αποδοχές περίπου 400.000 δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων του Δημοσίου. Οι υπόλοιποι θα πάρουν αυξήσεις 1,5%, δηλαδή οριακά πάνω από τον πληθωρισμό.
Τη νέα σύγχρονη λιτότητα τη βιώνουμε χρόνια τώρα
Ο σχεδιασμούς της ΕΕ για το μέλλον της χώρας μας προβλέπει δύσκολες μέρες για όλους τους εργαζόμενους. Η αντίστασή μας πρέπει να είναι δεδομένη στα μέτρα και στα σχέδια αυτά.
Το δημόσιο σχολείο σήμερα το έχουν εγκαταλείψει στην φιλοπατρία των εκπαιδευτικών (όχι από αμέλεια) ενώ τα σχέδια που απεργάζονται οδηγούν την εκπαίδευση στην Προκρούστεια κλίνη της αποκέντρωσης, για να φτιάξουν το σχολείο των λίγων, μέσου του εθνικού απολυτηρίου. Ενώ κάποιοι γόνοι εύπορων οικογενειών μέσου του baccalaurean να επιλέγουν όποιο πανεπιστήμιο θέλουν (εκεί δεν το πάει ο Μπαμπινιώτης;) !
Στις αρνητικές εξελίξεις στην εκπ/ση που άμεσα θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας, αφού η χρηματοδότησή της, οι διορισμοί-συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών και η λειτουργία των σχολείων θα προσπαθήσουν να είναι υπόθεση των ίδιων των δημοτών κάθε Καποδιστριακού Δήμου.
Η ΡΑΣ επιδιώκει να αναβαθμιστεί η Β’ ΕΛΜΕ σε ένα ενεργό συντονιστικό κέντρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού σε οριζόντιο επίπεδο με όλη τη κοινωνία στη περιοχή, ξεπερνώντας γραφειοκρατικούς μηχανισμούς και μετωπικές υστερήσεις των κομμάτων, απέναντι στην «θύελλα» που έρχεται στην δημόσια παιδεία (βλέπετε δηλώσεις της κ. υπουργού παιδείας).
Απέναντι στη διοίκηση της εκπαίδευσης που θα καλεστεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα περιστολής των δημοσίων δαπανών, μέσου των καταργήσεων των οργανικών θέσεων των σχολείων και μεταφορά τους στη περιφέρεια, την καθήλωση των νεοδιόριστων για τρία χρόνια με την απειλή της μη ευδόκιμης μονιμοποίησης, τη συρρίκνωση της τεχνικής εκπαίδευσης προς όφελος της κατάρτισης των ΣΔΙΤ, με την επιβολή ενός αντιδημοκρατικού πλαισίου λειτουργίας πλέον, ποιοι θα πουν ΟΧΙ στις σημερινές συγκυρίες μέσα στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ; Η ανυπότακτη πτέρυγα του κλάδου χρόνια τώρα δεν είναι το «προζύμι» των αγωνιστικών ζυμώσεων όποιων κινηματικών διαδικασιών υπήρξαν απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που κάθε φορά διακηρύσσουν;
Η εκρηκτική ύλη στη σημερινή εποχή βρίσκεται στη διατύπωση ενός παλλαϊκού αιτήματος που θα απαιτεί «το ανέβασμα του μέσου όρου του μορφωτικού επιπέδου της νεολαίας». Εάν δεν μπορέσει αυτό το κοινωνικό μορφωτικό – πολιτιστικό ρεύμα που είναι ανάγκη να υπάρξει και να το επιβάλει πολύ φοβούμαστε ότι με τα σκληρά μέτρα που έρχονται (δια βίου κατάρτιση, συρρίκνωση των πτυχιούχων) θα μετεξελιχθούμε σε τριτοκοσμική χώρα και θα οξυνθούν οι κωνικές ταξικές αντιθέσεις.
Συμμετέχουμε στις εκλογικές διαδικασίες της Β’ ΕΛΜΕ γνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν και τους εκβιασμούς που γίνονται αλλά εμείς επιμένουμε σταθερά στις αρχές μας για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ – ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ – ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ:
• Στις περιφερειακές εξετάσεις που θα συρρικνώσουν το Γ/σιο και το Λύκειο
• Στην υποβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού (Μπαμπινιώτης)
• Στην κατάργηση των μόνιμων διορισμών με το φίλτρο του ΑΣΕΠ και στις νέες περιφερειακές και τοπικές λίστες των συμβασιούχων (μπλοκάκι) ωρομισθίων.
• Στη μεταφορά των σχολείων στη περιφέρεια και τους Δήμους
• Στη διάλυση της ΤΕΕ και τη κατάργηση της ειδικότητας στη Λυκειακή βαθμίδα.
• Στη γενίκευση της δια βίου κατάρτισης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
• Στο τσάκισμα των ασφαλιστικών μας ταμείων
• Στο διπλό μισθολόγιο που σημαίνει μείωση μισθών
• Στην εργασιακή περιπλάνηση
• Στην χειραγώγηση – κατηγοριοποίηση του καθηγητή
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας- Κλαδική σύμβαση εργασίας καθηγητή με 1.400 € στον πρωτοδιόριστο, με ενσωμάτωση των γενικών επιδομάτων (κίνητρο απόδοσης) στο βασικό μισθό.
• Την άμεση καταβολή σε όλους της ειδικής παροχής των 176 € που όλοι ξέχασαν.
• Μαζικούς Διορισμούς - Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ωρομισθίων με βάση την προϋπηρεσία όλων των ειδικοτήτων.
• Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα στα 30 χρόνια υπηρεσία χωρίς άλλες προϋποθέσεις. ΟΧΙ στο «σφαγείο» των γυναικών.
• Κλιμακωτή μείωση του ωραρίου.
• Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές.
• Ετήσια επιμόρφωση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα.
Για να συνεχίσει να υπάρχει η ανεξάρτητη και ανυπότακτη φωνή της ΡΑΣ στο Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ χρειάζεται και τη στήριξη των συναδέλφων.
Συνάδελφοι στο χέρι σας είναι η διέξοδο από το σημερνό τέλμα, η ζωή μας δεν μπορεί να περιμένει. Κανένας μόνος του δεν μπορεί να σωθεί!

 ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
20 Νοεμβρίου 2009
ΡΑΣ
Υ.Γ. Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ