«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ «ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ»!

Σαν σήμερα, πριν ένα χρόνο, στις 10 Νοέμβρη του 2008, κυκλοφόρησε η «ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ»!
Σε τούτο το δύσκολο, αλλά και όμορφο ταξίδι, έχουμε συμπορευτές όλους εσάς που μας διαβάζετε! Όλους εσάς που στηρίζετε με κάθε τρόπο, αυτή μας την προσπάθεια.
Απ’ τα βάθη της καρδιάς μου, σας απευθύνω ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»!
Έχω ανάγκη να αναφερθώ με ευγνωμοσύνη, ειδικά σ’ ΕΣΑΣ, τους στενούς φίλους, που καλοπροαίρετα, πιεστικά, μέχρι συγκινητικό βαθμό, με ωθήσατε να κάνω αυτό το βήμα.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ, τις από χρόνια παροτρύνσεις σας, να ξανασχοληθώ με τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, που για λόγους προσωπικών αρχών και εκτιμήσεων, περιοδικά απείχα.
Όχι πως είναι απαραίτητη η προσωπική μου παρουσία, στα τοπικά τουλάχιστον πεδία της ενημέρωσης. Αλλά είναι σίγουρα επιβεβλημένη, η παρουσία ενός μέσου, με πραγματικά Ανεξάρτητο Βήμα Έκφρασης, για «όλους όσους έχουν κάτι αξιόλογο να πουν». Έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία από έγκυρη, γνήσια, ανεπιτήδευτη και ανυστερόβουλη ενημέρωση. Σ’ αυτό πασχίζουμε κι εμείς, με τις μικρές μας δυνάμεις, να συμβάλουμε κι εσείς κρίνετε, μέχρι ποιο βαθμό το καταφέρνουμε.
Είμαστε ακόμα στην αρχή και θα είμαστε πάντα «στην αρχή της προσπάθειας» για πληρέστερη ενημέρωση. Επιμένουμε και θα επιμένουμε για ηθική δημοσιογραφία, με δεοντολογικές αρχές.
Δε θα απαριθμήσουμε τις «εύστοχες» προσπάθειές μας, δε θα σας παραπέμψουμε σε «αξιοπρόσεχτα» δημοσιεύματά μας, εξ’ άλλου αυτό μπορείτε να το πράξετε και μόνοι σας, ανατρέχοντας σε παλιότερες αναρτήσεις μας.

Άφησα για το τέλος, το πιο μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»!
Για όλους ΕΣΑΣ τους συνεργάτες της «ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑΣ»!!
Η συμβολή σας, σε τούτη την ευθεία ρότα, είναι πολύτιμη!!!

Δημήτρης Ντόκας