«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

Ν.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Αγρίνιο 10-11-2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

Την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος κατέθεσε επίκαιρη (!) ερώτηση στη Βουλή για την εκτροπή του Αχελώου. Η ερώτηση εγκαλεί την Κυβέρνηση στα παρακάτω:
I. Ποια η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την εκτροπή του Αχελώου και
II. Ποιο το χρονοδιάγραμμα για την χρηματοδότηση των έργων που θα οδηγήσει στην γρήγορη αποπεράτωσή του, χαρακτηρίζοντας την εκτροπή σαν έργο ζωής και σωτηρίας (!) της Θεσσαλίας.
Φαίνεται ότι η ηγεσία του ΚΚΕ και ο κύριος Σκυλλάκος προσωπικά σα να μην έχουν αντιληφθεί τίποτε για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια, σχετικά με τις εκτροπές των ποταμών. Ακόμα στη λογική του ΚΚΕ, προφανώς κύριο στοιχείο είναι η λεγόμενη μεταπολεμική βιομηχανική και γεωργική ανάπτυξη, που απέτυχε παταγωδώς και μάλιστα στον λεγόμενο “υπαρκτό” σοσιαλισμό. Τα ερωτήματα όμως για το ΚΚΕ και τους υποστηρικτές της εκτροπής παραμένουν:
1. Τι θα γίνει με το οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής και τον υδροφόρο ορίζοντα της Θεσσαλίας;
2. Με τέτοιες λογικές το ΚΚΕ υπηρετεί ναι ή όχι τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών του Θεσσαλικού κάμπου;
3. Γιατί απαιτεί χρηματοδότηση του έργου τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν το χρηματοδοτεί;
4. Γιατί αποκρύπτει την αλήθεια, η οποία είναι ότι η εκτροπή θα “πριμοδοτήσει” τις υδροβόρες καλλιέργειες (π.χ. βαμβάκι) στη Θεσσαλία;
5. Πότε επιτέλους το ΚΚΕ θα λάβει υπ’ όψη του τα συμφέροντα των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας και τι λέει το τοπικό ΚΚΕ και ο βουλευτής του στο Νομό μας;
Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ με όλες του τις δυνάμεις θα εντείνει τον αγώνα κατά της εκτροπής και ότι θα είναι απέναντι σε τέτοιες πολιτικές αντιλήψεις που μόνο θλίψη και σκεπτικισμό προκαλούν.
Το Γραφείο Τύπου
της Ν.Ε. ΣΥΝ