«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Το Ε.Κ. Αγρινίου για τη χορήγηση του επιδόματος «κοινωνικής αλληλεγγύης»

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ.: (26410) 22 325 FAX : (26410)46 515

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τη χορήγηση του επιδόματος «κοινωνικής αλληλεγγύης» 1 δις ευρώ μετά από συνεννόηση με τον ΣΕΒ , ξεπερνάει τα όρια του εμπαιγμού για τους εργαζόμενους .
Το επίδομα θα δοθεί σε δύο δόσεις με πρώτη τα Χριστούγεννα του 2009 και η δεύτερη μέσα στο 2010 σε 2,5 εκατομμύρια περίπου χαμηλόμισθους σε οικογενειακή βάση. Ουσιαστικά με μια απλή διαίρεση αντιστοιχεί στο κάθε άτομα κάτω από 1 ευρώ την ημέρα. Μέσα σ’ αυτό το επίδομα περιλαμβάνεται και το επίδομα θέρμανσης , σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου .
Τα χρήματα, λέει η κυβέρνηση. θα τα πάρει από έκτακτη ειδική εισφορά από τις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και από φυσικά πρόσωπα με μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Στο μεταξύ αυτό το επίδομα θα εξανεμιστεί αφού αυξάνεται η φορολόγηση των εργαζομένων με διάφορες μορφές ( αύξηση τελών κυκλοφορίας, ειδών πρώτης λαϊκής ανάγκης, διόδια, καύσιμα κ.α), ενώ από την άλλη μεριά νέες φορολογικές απαλλαγές ετοιμάζονται για το μ. κεφάλαιο και νέα κίνητρα ( π.χ. φορολόγηση κερδών με χαμηλότερο συντελεστή , μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου στο 20% μέχρι το 2014 , δημιουργία 50.000 θέσεων με ανασφάλιστη εργασία –ΣΤΕΪΤΣ κ.α.).
Η αστική τάξη προσφέρει 1 δις ευρώ που είναι περίπου το 1/50 από τα 50 δις ευρώ που πήρε μέσω επιδοτήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό στο όνομα της οικονομικής κρίσης.
Έτσι η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ακάθεκτα την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα , να απορρίψουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και σε στενή δράση με αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ να διεκδικήσουμε από κοινού τον πλούτο που παράγουμε.
Να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στο εισόδημά μας, να καταργηθεί ο Φ.Π.Α. στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης , να αυξηθούν τα επιδόματα πρόνοιας , ανεργίας κ.λ.π.
Να φορολογηθούν τώρα οι μεγάλες επιχειρήσεις με 45% , να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου.
Αγρίνιο 6- 11 -2009
Ε.Κ.Α.