«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Διαβάστε στη Ναυπακτία press

Διατηρητέο;
Το Μετσόβιο επανέρχεται για το ΞΕΝΙΑ
Ομάδα Αρχιτεκτόνων από το ΕΜΠ έχει ήδη δρομολογήσει την κήρυξη του ΞΕΝΙΑ ως διατηρητέο. Όπως είναι λογικό, η εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, όποια κι αν είναι αυτή, αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη συνέχιση των διαδικασιών του διαγωνισμού. Διαβάστε σήμερα στη “N” την ανάλυση του αιτήματος που θα κατατεθεί στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων. Ήδη άρχισαν να συλλέγονται υπογραφές για τη στήριξή του και από φορείς της πόλης.

Καζάνι που βράζει το λιμάνι
Ηέλλειψη κανόνων και η προνομιακή μεταχείριση έχει μετατρέψει το λιμάνι σε καζάνι που βράζει. Το τοπίο, ως προς το καθεστώς λειτουργίας των καταστημάτων, είναι θολό, όπως και οι ρόλοι της εποπτείας. Είναι, όμως, φως φανάρι γιατί κάποιοι αρέσκονται να “ψαρεύουν” στα θολά νερά του λιμανιού, δημιουργώντας “παιδιά και... αποπαίδια”...

Βρέχει προβλήματα στα λυόμενα
Οι πρώτες δυνατές βροχές έφεραν και τα πρώτα σοβαρά προβλήματα για τους μαθητές του 3ου Δημοτικού που στεγάζονται στα λυόμενα. Για συνθήκες... εκστρατείας μιλά ο Σύλλογος Γονέων. Στη Νομαρχία οι εγκρίσεις των αρμόδιων υπηρεσιών για τη έκδοση του ρυμοτομικού.

Παραμένει η διαφωνία για τον ποδηλατόδρομο
Οι ποδηλάτες διαφωνούν με την αρχική λύση που προτείνει ο μελετητής, και που αποδέχεται ο Δήμος, για το διαχωρισμό του ποδηλατοδρόμου.

“Αβοήθητη” η ΑΝΝΑ
Πρόβλημα πολιτικής στήριξης φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η Αναπτυξιακή Ναυπάκτου, που κινδυνεύει να χάσει το “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Αν έχεις μέσο, διάβαινε...
1,7 εκ. ευρώ για γυμναστήριο στο Ευπάλιο ενέκρινε, τέσσερις μόλις ημέρες πριν τις εκλογές, ο εκ Φωκίδας απερχόμενος πρόεδρος του ΟΣΚ, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογες πιστώσεις εγκρίθηκαν για όλη τη Φωκίδα, την ώρα που οι μαθητές του 3ου Δημοτικού (και όχι μόνο) “απολαμβάνουν” τα... λυόμενα.