«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Σπύρος Κοτοπούλης: Παραμένουμε στο μπλόκο της Ερμίτσας!

Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, συγκεντρώθηκαν στην γέφυρα της Ερμίτσας στο Παναιτώλιο του Δήμου Θεστιέων, αποκλείοντας τον Εθνικό δρόμο Αντιρρίου- Αγρινίου.
Κατέφθασαν Αγρότες με τα αγροτικά τους μηχανήματα απ’ την βόρια πλευρά της Τριχωνίδας, απ’ τη Μακρυνεία, από το Αγρίνιο. Απ’ όλη την περιοχή.
Στις 11:00 συναντήθηκαν στο σημείο συγκέντρωσης, έδωσαν στη δημοσιότητα τα αιτήματα τους και δέχτηκαν ψηφίσματα συμπαράστασης από διάφορους φορείς του τόπου.
Παράλληλα αποφασίστηκε το κλείσιμο του εθνικού δρόμου και αυτό έγινε από τις 12:00 μέχρι της 02:00μ.μ. Η διέλευση επιτράπει μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και σε άτομα που είχαν πραγματική ανάγκη.
Η αστυνομία κατηύθυνε τα αυτοκίνητα σε παρακαμπτήριους δρόμους και απ’ τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης μας είπε:
«Υπήρξε ικανοποιητική ανταπόκριση των μικρομεσαίων αγροτών. Παραμένουμε στο μπλόκο. Ζητάμε από όλους τους αγρότες της περιοχής να ενισχύσουν τον αγώνα».
Η πρόσκληση του προέδρου βρήκε ανταπόκριση και το απόγευμα προστέθηκαν κι άλλα αγροτικά μηχανήματα στο μπλόκο. Αύριο το πρωί αναμένεται να δυναμώσει περισσότερο το μπλόκο της Ερμίτσας.
Ο βουλευτής Αιτωλ/νίας του Κ.Κ. Ελλάδας Νίκος Μωραΐτης μας δήλωσε:
«Το Κ.Κ. Ελλάδας συμπαραστέκεται στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, γιατί θεωρεί ότι είναι δίκαιος πέρα για πέρα και είναι αγώνας επιβίωσης. Θεωρούμε ότι οι στημένοι διάλογοι δε θα λύσουν το πρόβλημα και το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους»!
Σήμερα το απόγευμα από τις 06:00 μέχρι τις 08:00 οι αγρότες έκλεισαν ξανά το δρόμο. Αυτό θα γίνεται συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Ντόκας