«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου συμπαρίσταται στην απεργία των εργαζομένων που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 11 Μαρτίου.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου συμπαρίσταται στην απεργία των εργαζομένων που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 11 Μαρτίου.
Συμπαραστεκόμαστε σε αυτή, όπως στην προηγούμενη και όσες χρειαστεί να κάνουν για να ανατρέψουν την πορεία της φτώχειας που τους οδηγεί η ανελέητη κυβερνητική επίθεση.
Συμπαραστεκόμαστε γιατί οι βασικοί «χρηματοδότες» των μαγαζιών μας φτωχαίνουν και μας παρασέρνουν στην ίδια φτώχεια, στον δανεισμό, στις ανεξόφλητες οφειλές, στα λουκέτα και στην ανεργία.
Συμπαραστεκόμαστε γιατί είμαστε εκπρόσωποι των μικρών εμπόρων και δεν ανεχόμαστε να παρατηρούμε απαθείς τις μεγάλες επιχειρήσεις να πλουτίζουν, προκλητικά και κανένα μέτρο να μην τις αγγίζει.
Συμπαραστεκόμαστε γιατί, έρχεται η δική μας ώρα:
· γιατί δεν μπορούμε να «απορροφήσουμε» την άδικη αύξηση του ΦΠΑ που θα μας στοιχίσει 1,3 δισ. € κι ο Σύλλογός μας, στην προηγούμενη ανακοίνωσή του είχε προβλέψει
· γιατί δεν δεχόμαστε, την ίδια ώρα, να αυξάνονται τα έξοδά μας, τα άμεσα, τα έμμεσα, τα τιμολόγια του νερού, του τηλεφώνου, της ΔΕΗ
· γιατί δεν αντέχουμε να πληρώνουμε 14 εισφορές το χρόνο στον Ασφαλιστικό μας Οργανισμό κι οι κλέφτες να «πίνουν στην υγεία των κορόιδων»
· γιατί δεν θέλουμε να μας εξαφανίζουν το αφορολόγητο όριο, τη στιγμή που πρέπει να το διπλασιάσουν
· γιατί δεν ανεχόμαστε να εξοφλήσουμε με δάνεια τις οφειλές μας και να μας τα πάρουν όλα οι τράπεζες, αλλά ζητάμε να «παγώσουν» άτοκα, για όσο θα διαρκέσει η κρίση
Συμπαραστεκόμαστε γιατί δεν πιστεύουμε στα ψέματά τους και στη ΧΡΕΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ που είναι η αφορμή για να μας εξαφανίσουν, όπως έγινε στην Ιρλανδία.
Γιατί, θα διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην εργασία και δεν θα «μοιρολογήσουμε» μέσα στο μαγαζί μας.
Γιατί, αύριο, όταν τα «μας πάρουν τα μέτρα» θα χρειαστούμε τη συμπαράσταση των εργαζομένων, των καταναλωτών, των ανθρώπων της τάξης μας.
Σε καλούμε να συμπαρασταθείς κι εσύ και να ετοιμαστείς να ανατρέψεις τη φτώχεια που σου σχεδίασαν.

Υ.Γ.: κι όποιος έχει τα κότσια, ας κάνει οικονομικό έλεγχο, από το 1974, για να μάθουμε που πήγαν τα τρισεκατομμύρια € που πλήρωσαν οι γονείς μας κι εμείς, για να δούμε ποιος πρέπει να καταδικαστεί σε «αιώνια» φτώχεια!
10-3-2010 Το Δ.Σ. του ΕΣΑ