«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

«14 εισφορές το χρόνο στο Ασφαλιστικό Ταμείο, σου επιβάλουν, συνάδελφε, μπορείς;»

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ
(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)
Στοά Τσιριγώτη & Κάνιγγος (Α΄όροφος) Ιωάννινα

«14 εισφορές το χρόνο στο Ασφαλιστικό Ταμείο, σου επιβάλουν, συνάδελφε, μπορείς;»
Σε μια προκλητική επιστολή, γεμάτη ανακρίβειες που αγγίζουν τα όρια του ψεύδους, προχώρησε ο διορισμένος διοικητής του Ο.Α.Ε.Ε. κ. Παπαθανασίου προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Λοβέρδο, προτείνοντας μέτρα καταστροφικά για τους ασφαλισμένους του Ταμείου.
Επανέρχεται, ζητώντας την επιβολή 14 εισφορών το χρόνο, αντί για 12 που ισχύει μέχρι σήμερα (7 δίμηνα αντί για 6), προσδοκώντας σε όφελος 406 εκατ. € ετησίως.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου, είχε προγραμματίσει τη συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Ε.. Τότε, κανένα από τα ειδησεογραφικά μέσα που σήμερα μας τρομοκρατούν καθημερινά με τη «πτώχευση» της χώρας, δεν ανακοίνωσε τίποτα, προφανώς με άνωθεν εντολή, ούτε η τότε κυβέρνηση αναφέρθηκε στο ζήτημα.
Το σημαντικό είναι πως δεν είπε κουβέντα ούτε ο Γ. Παπανδρέου, που εκείνες τις μέρες μας βομβάρδιζε με το «πρώτα ο πολίτης»!
Μόνο η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή για το Ασφαλιστικό, στην οποία ανήκει κι η ΟΕΣΒΔΕΝ, η μόνη από όλες τις Ομοσπονδίες Εμπόρων της χώρας, αντέδρασε, κινητοποιήθηκε κι απέκλεισε τα γραφεία του ΟΑΕΕ εμποδίζοντας τη συνεδρίαση του Δ.Σ που θα έπαιρνε την σχετική απόφαση.
Υπό το βάρος της κατάληψης, των διαδηλώσεων και τον τρόμο της δημοσιοποίησης προεκλογικά, ο διορισμένος διοικητής απέσυρε το θέμα.
Στην δημοκρατική μας χώρα δεν μάθαμε τίποτα από όλα αυτά. Οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ στον ΟΑΕΕ και το τότε προεδρείο της ΕΣΕΕ, πιστοί στην οσφυοκαμπτική στάση της στήριξης των κυβερνήσεων, το «έθαψαν»!
Τώρα, παίρνουν όλα το δρόμο τους κι αποκαλύπτεται πως, προφανώς, υπήρχε κρυφή ατζέντα, μεταξύ του διορισμένου διοικητή , ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, της πρώην και της νυν κυβέρνησης.
Προκλητικές προτάσεις
Εκτός από αυτό, ο διορισμένος και πλουσιοπάροχα αμειβόμενος, διοικητής προτείνει:
1. Την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ των επαγγελματιών, βιοτεχνών κι εμπόρων που βρίσκονται σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων.
2. Την παροχή τραπεζικών δανείων, με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ, αποκλειστικά για την εξόφληση των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών. Δηλαδή, όσοι χρωστούν στον ΟΑΕΕ θα παίρνουν δάνεια για να εξοφλήσουν κι έπειτα θα γίνονται έρμαια των τραπεζών, μέχρι και την κατάσχεση της περιουσίας τους!
3. Να απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας για να καταθέσει κάποιος εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ.

Συνολικά, ο διορισμένος διοικητής και η κυβέρνηση αντιμετωπίζουν όσους χρωστούν στο ΟΑΕΕ, σαν κλέφτες του Οργανισμού .
Με περηφάνια αναφέρει πως έχουν υποβληθεί, μέχρι σήμερα, 17.500 μηνύσεις σε ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν, που οι δουλειές τους καταστρέφονται, που έχουν χάσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!!!

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ
ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ