«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Πάνω από 422 εκατ. € στις νομαρχίες από το ΥΠΕΣ

Αποφασίστηκαν με Κ.Υ.Α των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών τα κριτήρια και η διαδικασία με την οποία θα κατανεμηθούν οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) των νομαρχιών της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Το συνολικό ποσό για νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις αλλά και το συλλογικό τους όργανο, την ΕΝΑΕ ανέρχεται στα 422 εκατ. ευρώ, το οποίο «σπάει» σε επιμέρους λογαριασμούς.

Έτσι, 156 εκατομμύρια θα δοθούν για την κάλυψη λειτουργικών και γενικών δαπανών, εκ των οποίων τα 149 εκατ. θα αποδοθούν ως τακτική επιχορήγηση, τα 3 εκατ. ευρώ ως τακτική επιχορήγηση στις υπερνομαρχίες Αθηνών–Πειραιώς, Ροδόπης– Έβρου και Δράμας –Καβάλας –Ξάνθης και τα 2,2 εκατ. ως τακτική επιχορήγηση στην ΕΝΑΕ.

Το υπόλοιπο ποσό του 1,9 εκατ. ευρώ θα διατεθεί σε νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, ως συμπληρωματική επιχορήγηση, για την κάλυψη εκτάκτων και επιτακτικών λειτουργικών δαπανών τους.

156 εκατομμύρια θα κατανεμηθούν προς κάλυψη επενδυτικών δαπανών συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν στην κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση του οδικού δικτύου των νομαρχιών.

Από αυτά τα χρήματα, τα 147 εκατ. αποδίδονται ως τακτικό έσοδο σε όλες τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και τα νομαρχιακά διαμερίσματα της χώρας, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 9,7 εκατ. διατίθεται σε νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, ως συμπληρωματική επιχορήγηση, για την κάλυψη εκτάκτων επενδυτικών δαπανών τους, καθώς και προς υλοποίηση σχετικών οριζόντιων δράσεών τους.

Τέλος, ποσό 109 εκατ. ευρώ κατανέμεται προς κάλυψη δαπανών για τη βελτίωση, συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου τους. Από αυτό, ποσό έως 102 εκατ. αποδίδεται ως τακτικό έσοδο, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 6,5 εκατ. διατίθεται ως συμπληρωματική επιχορήγηση καθώς και προς κάλυψη εκτάκτων ή επιτακτικών αναγκών τους για τη βελτίωση, συντήρηση και ιδίως για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου τους λόγω φυσικών καταστροφών.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της ΚΥΑ κάντε κλικ εδώ: KYA_ΚΑΠ_nomarxies.doc
Πηγή: www.aftodioikisi.gr