«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ερώτηση για την προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Παπαδατών του Δήμου Αρακύνθου της Αιτ/νιας από 5/θέσιο σε 6/θέσιο.

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά, προς την Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση κα Εύη Χριστιφιλοπούλου, με θέμα την προαγωγή του Δημοτικού Σχολείου Παπαδατών του Δήμου Αρακύνθου από 5/θέσιο σε 6/θέσιο.
Η κα Γιαννακά στην ερώτησή της επισημαίνει την χρησιμότητα της προαγωγής του Δημοτικού Σχολείου Παπαδατών από 5/θέσιο σε 6/θέσιο, μιας και καταγράφεται μία ανοδική πορεία εγγεγραμμένων νηπίων και προνηπίων στο Νηπιαγωγείο Παπαδατών. Συγκεκριμένα αναφέρεται, ότι για τα έτη 2004, 2005 και 2006 ο αριθμός των παιδιών που είναι εγγεγραμμένα στο Δημοτολόγιο του Δήμου Αρακύνθου και αφορούν το Δημοτικό Διαμέρισμα Παπαδατών, είναι πάνω από 12 για κάθε έτος. Αυτή η ανοδική πορεία έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση του αριθμού των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Παπαδατών για τα επόμενα έτη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την σχολική χρονιά 2010 – 2011 το Δημοτικό Σχολείο θα λειτουργήσει με 56 μαθητές , γεγονός που καθιστά την προαγωγή του σχολείου αναγκαία.
Επίσης η Βουλευτής στην ερώτησή της σημειώνει ότι το Δημοτικό Σχολείο Παπαδατών, το οποίο λειτουργεί στην έδρα του Δήμου Αρακύνθου, πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου 6/θέσιου σχολείου, τόσο από πλευράς αιθουσών όσο και από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής. Συγκεκριμένα διαθέτει οργανωμένη αίθουσα πληροφορικής με 12 Η/Υ (παροχή – χρήση διαδικτύου), αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – προβολών με χρήση βιντεοπροβολέα, αίθουσα ολοήμερου, βιβλιοθήκη, κεντρική θέρμανση κ.α.
Επιπλέων, οι ιδιαιτερότητες της περιοχής αλλά και της κάθε σχολικής μονάδας μπορεί να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων. Συγκεκριμένα θα πρέπει στο Δήμο Αρακύνθου να εξεταστεί η δυνατότητα συγχώνευσης των 1/θέσιων και 2/θέσιων σχολείων λόγο της μικρής απόστασης μεταξύ των τοπικών διαμερισμάτων, συνεκτιμώντας τα κόστη μεταφοράς των μαθητών, επισημαίνει στην ερώτησή της η Βουλευτής.
Ως εκ τούτου, η κα Γιαννακά στην ερώτηση που κατέθεσε ερωτά την Υφυπουργό Παιδείας, εάν προτίθεται να προαγάγει το Δημοτικό Σχολείο Παπαδατών του Δήμου Αρακύνθου από 5/θέσιο σε 6/θέσιο.