«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ε. Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ...Προς ΤΕΔΚ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ο ΕΡΜΗΣ
Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση να παραστούμε τη Μ. Τρίτη στις 11:00 π.μ. στο Μεσολόγγι σε σύσκεψη για: Διαβούλευση για την Διοικητική Μεταρρύθμιση – Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
Εμείς του Δ.Σ., είμαστε μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, όπως αυτοί που εκπροσωπούμε, που η λειτουργία της επιχείρησής μας απαιτεί τη φυσική μας παρουσία. Κατά συνέπεια η ώρα και λόγω των ημερών – δεν κλείνει το μαγαζί Μεγάλη Τρίτη – δεν μας επιτρέπει να παραστούμε.
Ελπίζοντας ότι ίσως προσεχώς με έναν άλλο προγραμματισμό θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε, θέλουμε με την επιστολή αυτή να κάνουμε μερικές βασικές επισημάνσεις.
Για εμάς:
Το κύριο δεν είναι τα γεωγραφικά όρια και οι συνοριακές γραμμές των Δήμων.
Κύριο είναι ότι και πριν τον «Καποδίστρια 1» και επί «Καποδίστρια 1» περισσότερο και τώρα με τον προς εφαρμογή «Καλλικράτη», ακόμη περισσότερο οι Ο.Τ.Α. απομακρύνονται ακόμα περισσότερο από τον λαό, αποκεντρώνουν την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική σε όλες τις εκφάνσεις της.
Η εμπειρία από τον «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 1» δείχνει ότι αποτελεί επικοινωνιακό σύνθημα το περί αποκέντρωσης του κράτους, αντίθετα μέσα από τη «Σύμπραξη Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα» «ΣΔΙΤ» θα έχουμε ταχύτερη εισβολή «μεταρρυθμίσεων», επιβολή πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και διόγκωση των ανισοτήτων.
Η μονοπώληση της αγοράς από τους ομίλους, τις υπεραγορές και τα Εμπορικά πάρκα, θα γιγαντωθεί.
Τα παζάρια και οι εμποροπανηγύρεις θα γίνουν υπερτοπικά και θα αναβαθμιστούν πολλαπλώς κερδοσκοπικά.
Η απόλυτη εμπορευματοποίηση της Υγείας θα ολοκληρωθεί με την μεταβίβαση κέντρων Υγείας, μονάδων στους Δήμους.
Η πλήρης απαξίωση της δημόσιας παιδείας θα συντελεστεί με τον ίδιο τρόπο.
Η εκχώρηση και παράδοση στο αδηφάγο ιδιωτικό μεγάλο κεφάλαιο του φυσικού πλούτου, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των εδαφικών πλεονεκτημάτων, των υποδομών θα επέλθει άμεσα.
Η διεύρυνση της φτωχοποίησης των συμπολιτών μας θα πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας αφού οι ΔΗΜΟΙ μετατρέπονται (δια της βιωσιμότητας κλπ) σε Α.Ε. πώλησης κοινωνικών υπηρεσιών.
Οι φοροεισπραχτικές πολιτικές, πρόσφατη ανακάλυψη και έμπνευση π.χ. εταιρείες διαχείρισης παρκόμετρων για πρόσθετο χαράτσι στα τέλη κυκλοφορίας, θα επεκτείνονται σε όλους σχεδόν τους τομείς.
Το περιβάλλον και η όποια έχει απομείνει ισορροπία του θα αποτελέσει οριστικό παρελθόν.
Ο πολιτισμός, τα ήθη, έθιμα κ.λ.π. θα περιοριστούν στη γιορτή της πρατίνας για το λαϊκό δήθεν αφούγκρασμα και την επαφή των εκπροσώπων του λαού με το πόπολο.
Ο Καλλικράτης:
­ Θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες για δημόσια αγαθά, θα αυξήσει την ανταποδοτικότητα και θα υποχρεώνει τον κόσμο να πληρώνει διπλά για μια σειρά υπηρεσίες και σαν φορολογούμενος και σαν χρήστης.
­ Θα διαλύσει κάθε έννοια ενιαίου χαρακτήρα για βασικές κοινωνικές υπηρεσίες που για εμάς αποτελούν υποχρέωση του κράτους να παρέχει ισότιμα και ομοιόμορφα σε όλους τους πολίτες.
­ Θα γιγαντώσει τους ελάχιστους «εθνικούς» εργολάβους, προμηθευτές και μεσάζοντες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, θεωρεί ότι σήμερα κάθε συζήτηση και «αντιπαράθεση» για τα νέα σύνορα των ΟΤΑ, την τοπική «Πρωτεύουσα» κ.λ.π. το μόνο που κάνει είναι να αποπροσανατολίζει και να αφήνει άθικτη στην εχθρική της επέλαση την εφαρμοζόμενη πολιτική.
Ο Καλλικράτης δεν εφαρμόζεται για να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής, τις εργασιακές σχέσεις, δεν προχωρά για να δώσει απαντήσεις στην ανεργία, στα ναρκωτικά, στην οικονομική κρίση, δεν στοχεύει σε καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής. Ο «Καλλικράτης» επιχειρεί με πιο «κοντινούς» εκλεγμένους να διευκολύνει το πολιτικό προσωπικό να εκτελέσει τις προσταγές των ιδιοκτητών του πλούτου.
Για το Δ.Σ. του ΕΣΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΧΑΙΔΩ

Υ.Γ. Συνιστούμε - όχι βέβαια προς εσάς αλλά προς τους εμπνευστές του Καλλικράτη – να διαβάσουν την Ελληνική Νομαρχία του ανώνυμου.