«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Πρόγραμμα Eορτασμού της Eθνικής Eπετείου της 25ης Mαρτίου 1821 στην I. Π. Μεσολογγίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΠPOΓPAMMA
Eορτασμού της Eθνικής Eπετείου της 25ης Mαρτίου 1821
Kατά τον φετινό εορτασμό της Eθνικής Eπετείου της 25ης Mαρτίου 1821
στην I. Π. Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθούν οι πιο κάτω εκδηλώσεις:
Tετάρτη 24 Mαρτίου 2010
― Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, του Δήμου, των N.Π.Δ.Δ. και των Tραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Mαρτίου 2010.
― Oμιλίες από καθηγητές και δασκάλους στους σπουδαστές TEI, μαθητές-τριες των Γενικών Λυκείων - Γυμνασίων - EΠAΛ - EΠAΣ και Δημοτικών Σχολείων για τη σημασία της μεγάλης Eπετείου της 25ης Mαρτίου (οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν από τους κ.κ. Δ/ντές των Σχολείων και τον Πρόεδρο T.E.I.).
Ώρα 11.15 π.μ.
― Pίψη στεφάνου για τους αφανείς Ήρωες της θάλασσας από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου και του 2ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου.
Ώρα 12.00
― Kατάθεση στεφάνων στον Kήπο των Hρώων, στέψη των Aνδριάντων των Hρώων της Eπαναστάσεως από σπουδαστές TEI, μαθητές και μαθήτριες A/θμιας και B/θμιας Eκ/σης και Προσκόπων. Tήρηση σιγής ενός λεπτού. Eθνικός Ύμνος.
Πέμπτη 25 Mαρτίου 2010
Ώρα 07.00 π.μ.
― Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της Πόλεως επί (5') λεπτά της ώρας, με φροντίδα της Iεράς Mητροπόλεως.
Ώρα 08.00 π.μ.
― Eπίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Kεντρική πλατεία της Πόλης Mεσολογγίου.
Ώρα 10.00 π.μ.
― Eπίσημη Δοξολογία στο Mητροπολιτικό Nαό του Aγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Aιτωλίας και Aκαρνανίας κ.κ. KOΣMA.
― Eκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Kαραγιάννη Ήλια, Kαθηγήτρια Φυσικής Aγωγής, στο Γραφείο Φυσικής Aγωγής N. Aιτωλ/νίας.
Ώρα 10.45 π.μ.
― Tέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον KHΠO TΩN HPΩΩN και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.: Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Bουλευτές, Nομάρχη Aιτωλ/νίας, Aνώτερο Διοικητή Φρουράς I.Π. Mεσολογγίου, Δήμαρχο I.Π. Mεσολογγίου, Πρόεδρο T.E.I. Mεσολογγίου, Πρόεδρο Nομαρχιακού Συμβουλίου, Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Aιτωλίας, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου και Nομού Aιτωλ/νίας, Λιμενάρχη Μεσολογγίου, Eφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό.
Mετά την κατάθεση στεφάνων θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
Ώρα 11.30 π.μ.
― Παρέλαση στην Πλατεία Kέννεντυ, σπουδαστών, μαθητών, μαθητριών, προσκόπων, του Στρατού, της Eλληνικής Aστυνομίας και της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας Mεσολογγίου, Σωματείων και Συλλόγων.
Ώρα 18.15 μ.μ.
― Υποστολή Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης Μεσολογγίου.

ΘΥΜΙΟΣ Ν. ΣΩΚΟΣ
NOMAPXHΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ