«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

H ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΔΟΒΟΥΝΙ Α.Β.Ε.Ε." ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ!

Να γιατί το Γιδοβούνι το Βαρδουσίων ονομάστηκε έτσι!

Και καλά η εταιρεία "ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΔΟΒΟΥΝΙ Α.Β.Ε.Ε." ενδιαφέρεται μόνο για τα "κέρδη" της, και μπροστά στα κέρδη της το "Μέγιστον Όρος" των αρχαίων μας προγόνων, δεν είναι παρά ένα ακόμη βουνό για να εγκαταστήσει τις Ανεμογεννήτριές της (διαβάστε εδώ: ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ!)!
Τα συμφέροντα των Μεγαλοεργολάβων δεν ενδιαφέρονται για αγριοκάτσικα, γυπαετούς, λύκους και αρκούδες! Για τους Μεγαλοεργολάβους δεν έχουν καμία αξία τα έλατα, οι οξυές και τα Lilium chalcedonicum ( ανάθεμα κι αν ξέρουν οι εργολάβοι τα Lilium chalcedonicum)! Οι Μεγαλοεργολάβοι και οι Εταιρείες τους ενδιαφέρονται για τα κέρδη τους και μόνον γι' αυτά- και δεν θα περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από αυτούς! Για αυτό και επειδή την εν λόγω εταιρεία την ενδιαφέρει μόνο η Μεγιστοποίηση των Κερδών της δεν αποτελεί έκπληξη το να θέλει να εγκαταστήσει ένα γιγαντιαίο αιολικό πάρκο (ισχύος 39,2 ΜW) στο Μέγιστον Όρος!
Ούτε αποτελεί έκπληξη η στάση των Πολιτικών μας Αρχόντων... Όταν πριν από μήνες προβλέπαμε : ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ; ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ! εμείς τουλάχιστον ξέραμε ότι θα επαληθευθούμε! Μήπως περίμενε κανείς από την κα. Τίνα Μπιρμπίλη και τον κ. Θάνο Μωρα'ί'τη να πράξουν κάτι διαφορετικό από αυτό που τους επιτάσουν αυτοί που πραγματικά κυβερνούν το Τόπο; (βλέπε και εδώ: Η Υπουργός κα Μπιρμπίλη και η εταιρεία ΤΕΡΝΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ... )! Γιατί έτσι και αλλιώς στην Ελλάδα - κατεξοχήν χώρα της διαπλοκής- είναι πλέον αποδεδειγμένο και αυτονόητο το τίνος συμφέροντα εξυπηρετούν οι πολιτικοί μας Ταρτούφοι! Δεν περιμέναμε να αλλάξουν και δεν περιμένουμε πως θα αλλάξουν, αν δεν αλλάξουμε πρώτα από όλα εμείς σαν λαός -που σε τελική ανάλυση και τους εκλέγουμε! Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι "οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν"!
Ούτε για μας αποτελεί έκπληξη που η πλειοψηφία του Λαού μας μοιρολατρικά αποδέχεται την καταστροφή των τελευταίων παρθένων βουνών του τόπου μας! Εδώ πλέον αποδέχεται άλλα κι άλλα, που την θίγουν πιο άμεσα- που χρόνος και σκέψη σε περίοδο οικονομικής κρίσης για τα Lilium chalcedonicum (ανάθεμα και πόσοι ξέρουν τα Lilium chalcedonicum;)! Πόσο μάλιστα όταν η πλειοψηφία του Λαού μας καθημερινά βομβαρδίζεται από την "προπαγάνδα" των πληρώμενων γραφίδων περί της αναγκαίοτητας να υπάρξουν επενδύσεις στην χώρα μας -με όποιο κόστος, πόσο μάλλον αν το κόστος αυτό αφορά τα Lilium chalcedonicum!
Αυτό που μας θλίβει είναι η νεκρική σιωπή που καλύπτει όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της Χώρας μας- αυτούς που ξέρουν τα Lilium chalcedonicum! Και είναι πραγματικά έκπληξη για μάς, που όσοι έχουν ανέβει στα Βαρδούσια - και είναι πολλοί αυτοί, που να πάρει και να σηκώσει -δεν εξεγείρονται!
Σε περιόδους που το κοινωνικό "ρεύμα" μας οδηγεί προς τα πίσω, που συνολικά η κοινωνία μας τελματώνει στην λογική του εφικτού- πρέπει κάποιοι να δείξουν τον δρόμο προς τα εμπρός! Κάποιοι πρέπει να μιλήσουν για το δίκαιο και το σωστό- και όχι απλά για το εφικτό! Γιατί για να γίνει το Δίκαιο κάποια στιγμή και Εφικτό, πρέπει όταν αυτό φαντάζει ανέφικτο να υπάρξουν και κάποιοι που θα το υποστηρίξουν και θα το προπαγανδίσουν!
Δεν ξέρoυμε αν ο αγώνας για την ΑΜΕΣΗ ΙΔΡΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ "ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ-ΟΞΥΑΣ-ΚΡΑΒΑΡΙΤΙΚΩΝ ΒΟΥΝΩΝ" θα δικαιωθεί ποτέ, αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι είναι ένας δίκαιος αγώνας! Αυτό που σήμερα φαντάζει ανέφικτο δεν σημαίνει πως δεν είναι και σωστό! Και κάθε δίκαιος αγώνας είναι και ωραίος αγώνας!
Όσοι λοιπόν ξέρετε τα Lilium chalcedonicum και όσοι δεν τα ξέρετε και θέλετε να τα μάθετε και ταυτόχρονα θέλετε να δώσετε την ευκαιρία και στα παιδιά σας να μπορέσουν να τα γνωρίσουν , αντισταθείτε στην εταιρεία "ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΔΟΒΟΥΝΙ Α.Β.Ε.Ε." και σε ότι αυτή πρεσβεύει! Αντισταθείτε στους Πολιτικούς Ταρτούφους που ακόμη και την Εκτροπή του Αχελώου παρουσιάζουν ως Περιβαλλοντικό Έργο! Αντισταθείτε στις σειρήνες που θέλουν "ανάπτυξη" στον Τόπο μας! Είδαμε την ανάπτυξη που έφεραν στις Πόλεις και στα Νησιά μας: Ας αφήσουν τα βουνά μας ήσυχα!

Lilium chalcedonicum.

ΥΓ1) Και επειδή εμείς κουραστήκαμε να προσπαθούμε να αποδεικνύουμε κάθε φορά τα «αυταπόδεικτα», γι’ αυτό και δεν θα υποβάλλουμε καμία ένσταση ούτε θα προσφύγουμε στους «αρμόδιους» φορείς για να ακυρωθεί το Περιβαλλοντικό αυτό Έγκλημα στα Βαρδούσια! Η μόνη ενέργειά μας θα είναι να αναρτήσουμε «μαρμάρινη πλάκα» στην Κορυφή του Κόρακα με τα Ονόματα των Μετόχων της εν λόγω εταιρείας, έτσι ώστε όλες οι επόμενες γενιές να ξέρουν ποιοί ήταν οι φυσικοι αυτουργοί αυτού του Εγκλήματος! Και μαζί θα συμπεριλάβουμε και τα ονόματα των Πολιτικών μας Αρχόντων και των Κρατικών Λειτουργών που αδειοδοτώντας την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Βαρδούσια, συμπεριφέρθηκαν ως ηθικοί αυτουργοί στο Έγκλημα! Αν όλοι αυτοί πιστεύουν ότι το δίκαιο είναι στην δική τους μεριά δεν θα αρνηθούν την «Τιμή» που θα τους κάνουμε! Γιατί από την πλευρά μας θα δράσουμε έτσι; Είναι απλό, γιατί στην δική μας λογική «το Χρήμα είναι πρόσκαιρο σε αντίθεση με την Χλεύη της Ιστορίας»!

ΥΓ2) Απευθύνουμε μια τελευταία έκκληση στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Θάνο Μωραΐτη: ξέρουμε ότι η πολιτική που πρεσβεύετε δεν θα μπορούσε ποτέ να υποστηρίξει την ίδρυση Εθνικού Φυσικού Πάρκου στα Βαρδούσια και ότι ούτε έχετε δεί ποτέ ούτε σας ενδιαφέρει να μάθετε τι είναι τα Lilium chalcedonicum! Παρόλα αυτά και επειδή πριν λίγες μόνο μέρες «κομπάζατε» για την υπογραφή από την χώρα μας και την κύρωση από την Βουλή της περίφημης «Σύμβασης της Φλωρεντίας» ( Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση του Τοπίου! ), σας καλούμε τουλάχιστον να τιμήσετε την υπογραφή σας, και αφού δείτε την παρακάτω φωτογραφία να Προστατέψετε Άμεσα την Αισθητική Αξία του Φυσικού Τοπίου των Βαρδουσίων!

Βαρδούσια το «Μέγιστον όρος» των Αρχαίων!

Πηγή: konstantinosdavanelos.blogspot.com