«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Διαβάστε στη Ναυπακτία press

ΞΕΠΑΓΩΣΤΕ τους εργοταξιακούς χώρους, πάρτε μέτρα... ανάπτυξης
Αποσβολωμένοι έχουν μείνει οι περισσότεροι πολίτες απ' τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη η κυβέρνηση. Εποχή ισχνών αγελάδων μπροστά μας και η μόνη λύση στην επερχόμενη συρρίκνωση της οικονομίας είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα ανάπτυξης. Ένα τέτοιο μέτρο για την περιοχή μας θα ήταν να ξεπαγώσει η υπόθεση των εργοταξιακών χώρων στο Αντίρριο. Μια κίνηση που θα έφερνε νέες θέσεις εργασίας τόσο στο στάδιο της κατασκευής, αλλά κυρίως στο στάδιο της λειτουργίας και θα αποτελούσε πολύτιμο οξυγόνο για την τοπική οικονομία. Πρόκειται για διακόσια είκοσι στρέμματα γης, πάνω στη θάλασσα, με κάποιες έτοιμες υποδομές, δίπλα στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, απ' όπου κάθε χρόνο περνάνε πάνω από 5 εκατομμύρια οχήματα. Κι όμως, 6 χρόνια τώρα, παραμένει στην “κατάψυξη”, μπλεγμένο στην γραφειοκρατία, αλλά απ' ό,τι φαίνεται και σε συμφέροντα... ξένα απ' την τοπική κοινωνία που βλέπει μια ακόμη ευκαιρία ανάπτυξης, προκοπής και εργασίας να παραμένει στα χαρτιά.

Από 20 Μαρτίου (;) η ελεγχόμενη στάθμευση
Για τις 20 Μαρτίου, με κάθε επιφύλαξη, μετατίθεται η έναρξη λειτουργίας του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στη Ναύπακτο. Την περασμένη Δευτέρα, μάλιστα, άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας "έκοψαν" και τα πρώτα εικονικά πρόστιμα...

Με αγωγή για παράβαση καθήκοντος, ο επιχειρηματίας ζητά 1.6 εκ. ευρώ από τον αντινομάρχη. Μήνυση για παράβαση καθήκοντος και αγωγή «μαμούθ» κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα 1η Μαρτίου η εταιρεία του Ναυπάκτιου επιχειρηματία Γρηγόρη Κοντοχρήστου «Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Ναυπάκτου Α.Ε» κατά του αντινομάρχη Δημοσθένη Καπώνη.

Καλλικράτης: Επιτέλους συζήτηση!
Η Κίνηση Πολιτών επέλεξε να συμπληρώσει το κενό που έχει αφήσει ο Δήμος στο κεφάλαιο “Καλλικράτης”. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το τι φέρνει το νέο σχέδιο,αλλά και να τοποθετηθούν γύρω από αυτό. Οι απόψεις που ακούστηκαν πολλές, ακόμα όμως κι εάν δεν εξήχθη κοινό συμπέρασμα... τουλάχιστον έγινε συζήτηση.

Ασφυκτιά η αγορά
Μάταια περίμεναν τελικά οι καταστηματάρχες της πόλης να πάρει τα πάνω της η αγορά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων.Όπως τονίζουν, η κίνηση ήταν απογοητευτική, σημειώνοντας πτώση μέχρι και σε ποσοστό 40% κάτω από τα περσινά επίπεδα. Το χρήμα δεν κυκλοφορεί στην πόλη, με αποτέλεσμα ένας από τους βασικούς κρίκους της οικονομικής αλυσίδας να δείχνει ιδιαίτερα αδύναμος.