«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Διαβάστε στη Ναυπακτία press

ΤΟ ΤΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ
Αναγνώριση στις αγορές, τρικλοποδιές στη Ναύπακτο
Την πλήρη αναγνώριση στον εμπορικό κόσμο των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων απολαμβάνει το ΤΕΙ Ναυπάκτου, αλλά στη Ναύπακτο παλεύει μόνο του. Δυστυχώς, έχουμε πέσει στην παγίδα να θεωρούμε το ΤΕΙ ως μια ουρανοκατέβατη πηγή εσόδων για την τοπική οικονομία και τίποτα παραπάνω. Νοικιάζουμε γκαρσονιέρες στους φοιτητές, τους πουλάμε φραπέδες και φαγητό, και κάπου εκεί τελειώνουν όλα. Το ερευνητικό έργο που γίνεται εκεί, η τεχνογνωσία, το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και οι παράλληλες δράσεις του Ιδρύματος (ημερίδες, εκδηλώσεις) μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Μπροστάρης της απομόνωσης ο Δήμος Ναυπάκτου, που σε ύποπτες εποχές, με τα Υπουργεία να κόβουν έξοδα από όπου μπορούν, πρέπει να ξυπνήσει για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων....

Μήπως να σκεφτούμε και τη δημοτική συγκοινωνία;
Ξεκινά οσονούπω το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στη Ναύπακτο, ωστόσο, όντας αποκομμένο από ένα συνολικό σχέδιο επίλυσης του κυκλοφοριακού, λίγα οφέλη θα πρέπει να αναμένουμε. Χωρίς νέους δωρεάν χώρους στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου της πόλης, αλλά και χωρίς ένα εναλλακτικό και ευέλικτο σύστημα μετακίνησης, είναι λογικό οι περισσότεροι πολίτες να βλέπουν το μέτρο ως καθαρά εισπρακτικό. Σήμερα εξετάζουμε τις ωφέλειες δημιουργίας δημοτικής συγκοινωνίας, αλλά και τον τρόπο που αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Συνέντευξη Θύμιου Δρόσου: Όλα ρευστά ενόψει εκλογών
Ο Θύμιος Δρόσος, αναπληρωτή Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ και υπεύθυνος για την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου, μιλά στη “N” για την προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης, ζητώντας να καθίσουν στην άκρη όσοι τσαλάκωσαν το ήθος της. Επίσης, ξεκαθαρίζει ότι όλα είναι ρευστά ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Στους ιδιώτες ο ΧΥΤΑ αδρανών
Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης έχει σταχέριατου τους χώρους που μπορεί να φιλοξενήσουν τον ΧΥΤΑ αδρανών και βάζει στο παιχνίδι ιδιώτες για την κατασκευή και την εκμετάλλευσή του. Η υπόθεση έχει καθυστερήσε ιχαρακτηριστικά φέρνοντας ποτάμια και ρέματα στα όριά τους, μιας και οι τόνοι των απορριμμάτων τείνουν κυριολεκτικά να τα πνίξουν.

Καταλληλότερη για μπάνιο η... Ελευσίνα
Η Κίνηση Πολιτών θίγε για μία ακόμα φορά το ζήτημα της ποιότητας των νερών των θαλασσών μας, ζητώντας άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των γνωστών προβλημάτων. Στα επιχειρήματά της οι περσινοί δείκτες των μετρήσεων, που βγάζουν τη θάλασσα της Ελευσίνας πιο κατάλληλη για κολύμβηση από τη δική μας.

Ναυπακτία sports:: Κι αν χιονίζει, και αν βρέχει...