«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Διαβάστε στη Ναυπακτία press

Με παραβίαση των όρων του διαγωνισμού συνεχίζεται η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ
Έχουν περάσει έξι σχεδόν μήνες από τότε που “κλείδωσαν” οι υποψήφιοι επενδυτές για το ΞΕΝΙΑ και είναι προφανές ότι ο “διεθνής” διαγωνισμός που είχε δρομολογήσει ο Δήμος, δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Στο ουσιαστικό έλλειμμα, αυτό δηλαδή του να βρεθεί επενδυτής που να εμπνέει σιγουριά για το μέλλον του ΞΕΝΙΑ, έρχεται να προστεθεί και το τυπικό έλλειμμα, καθώς οι προσφορές των δύο μνηστήρων του ξενοδοχείου, σύμφωνα με την επιτροπή του Δήμου, θα έπρεπε να απορριφθούν από τη διαδικασία λόγω παρατυπιών. Ωστόσο, η δημοτική αρχή, μη θέλοντας να παραδεχθεί την αποτυχία της και επιζητώντας και ενόψει εκλογών να κερδίσει πολύτιμο πολιτικό χρόνο, αποφάσισε να συνεχιστεί η διαδικασία, έστω και διάτρητη.

Φ(α)ΠΑ από τη γέφυρα
Η αύξηση του ΦΠΑ έφερε ντόμινο αυξήσεων και όπως ήταν λογικό έσπευσε, νομίμως, και η Γέφυρα ΑΕ. Λίγες εβδομάδες μετά τις καθιερωμένες ετήσιες, οι Γάλλοι “αναγκάστηκαν” να μας τα πάρουν πιο χοντρά, με το θέμα να φτάνει μέχρι και τη Βουλή, όπου ζητείται η επανεξέταση της δυσβάσταχτης τιμολογιακής πολιτικής. Ομόφωνα υπέρ της πρότασης για μείωση τάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπάκτου.

Το “άλλο” σχολείο είναι εφικτό
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο η διημερίδα που συνδιοργάνωσε το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου και η Εστία Επιστημών Πάτρας. Στόχος ο άλλος δρόμος για την γνώση, σε ένα σχολείο όπου ο μαθητής θα ψάχνει βάσει των δικών του αναγκών.

Από Δευτέρα πληρώνουμε
Ξεκινά την Δευτέρα 22 Μαρτίου η εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Ναυπάκτου, με τη δημοτική αρχή να μιλά για τη συμβολή της στην επίλυση του κυκλοφοριακού και την αντιπολίτευση για τον καθαρά εισπρακτικό της χαρακτήρα.

Καταλληλότερη για μπάνιο η... Ελευσίνα
Χαμηλώνει ο πήχης της διοικητικής μεταρρύθμισης, καθώς, από τα λεγόμενα του Γιάννη Ραγκούση κατά την συνεδρίαση της ΚΕΚΔΕ εξάγεται το συμπέρασμα ότι περισσότερο για ανακάτεμα της τράπουλας πρόκειται παρά για ουσιαστικές τομές.

Ναυπακτία sports:: Χτύπησε καπανάκι