«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Τα «ΘΕΣΤΙΑ» αναζητούν την αίγλη τους!

Παρατηρείται τελευταία μια κινητικότητα, για τη φετινή διοργάνωση των Αθλητικών και Πολιτιστικών εκδηλώσεων ΘΕΣΤΙΑ!
Οι αξιόλογες και φημισμένες εκδηλώσεις του Καινούργιου Τριχωνίδας, που εδώ και σαράντα χρόνια, δίνουν το δικό τους στίγμα στα Πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.
Οι ταπεινές μου απόψεις και θέσεις για τα «ΘΕΣΤΙΑ», είναι αυτές που καταθέτω παρακάτω. Αλλά και αν αφουγκραστεί κανείς τους συμπολίτες μας, θα διαπιστώσει ότι λίγο-πολύ τα ίδια επιθυμούν:

*Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων «ΘΕΣΤΙΑ» πρέπει να την έχει ο Πολιτιστικός Αθλητικός Όμιλος ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ!

* Η ΔΟΞΑ πρέπει να απευθυνθεί στο δήμο και σ’ όλους τους φορείς για την υποστήριξη των εκδηλώσεων. Η αρωγή της Διασυλλογικής Επιτροπής Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Καινούργιου είναι απαραίτητη.

*Η οργανωτική επιτροπή να είναι ένα ολιγομελές ευέλικτο σχήμα.

*Ο χαρακτήρας των εκδηλώσεων να διατηρηθεί, πρέπει να είναι Αθλητικές και Πολιτιστικές.

*Η ποιοτική τους αναβάθμιση είναι επιβεβλημένη.

*Η διάρκειά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τη μία εβδομάδα.

*Χώρος εκδηλώσεων το γήπεδο του Καινούργιου.

*Η μεθοδευμένη προβολή τους θα συμβάλει στην επιτυχία.

Είπα…εκτός των άλλων, στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΞΑΣ Καινούργιου. Που έγινε την Κυριακή 28 Ιούνη 2009 στις 07:00 το απόγευμα, με μοναδικό θέμα: Αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Δ.Σ. της ΔΟΞΑΣ και το επαναλαμβάνω:
«Δεν άκουσα μεγάλη αναφορά να γίνεται για τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η ΔΟΞΑ του ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ είναι Πολιτιστικός και Αθλητικός όμιλος! Να μην επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας μόνο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι και ο στίβος…(πάει ο στίβος ακούσθηκε μια φωνή) γιατί να πάει; (συνεχίζω), η ομάδα του μπάσκετ γιατί να πάει; Όποιες άλλες παράλληλες δραστηριότητες γιατί να πάνε; Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις! Γιατί να μην διατηρεί η ΔΟΞΑ την πατρότητα και το δικαίωμα να διοργανώνει τις εκδηλώσεις ΘΕΣΤΙΑ όπως τις διοργάνωνε; Διοργανώτρια, κύρια αρχή και κύριος φορέας, είναι η ΔΟΞΑ! των εκδηλώσεων ΘΕΣΤΙΑ!»

Διαβάστε τι είχα γράψει παλιότερα, για τον Πολιτισμό… και τον Αθλητισμό, εδώ:
ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ… ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ!!!

Δημήτρης Ντόκας