«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ "ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ" ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για την κοροϊδία Κυβέρνησης και εταίρων - συνενόχων
29/04/10

Οι συναντήσεις της κυβέρνησης με τους λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους, δηλαδή τους συνενόχους της, αποσκοπούν στην προετοιμασία του εδάφους για να περάσει το νέο αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και στον καταναγκασμό τους να συρθούν ως πρόβατα στο σφαγείο της πλουτοκρατίας.
Είναι πελώριο ψέμα ότι τα μέτρα επιβάλλονται στην κυβέρνηση από την τρόικα. Αυτό το λένε για να υποτάξουν τους εργαζόμενους, για να καλλιεργήσουν το ραγιαδισμό και να βγάλουν λάδι την κυβέρνηση. Τα έχουν συναποφασίσει εδώ και πολύ καιρό. Και τα νέα βάρβαρα μέτρα περιέχονταν στην ουσία τους στο προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και αποδεικνύουν γιατί η πλουτοκρατία προτίμησε να στηρίξει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως καταλληλότερο υπηρέτη της από τη ΝΔ.
Καμία συναίνεση! Εργατική - λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση! Συσπείρωση με τις ταξικές δυνάμεις ενάντια στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο ΔΝΤ, στα άλλα αστικά κόμματα και στους εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Πρώτη μεγάλη εργατική απάντηση να γίνει η πρωτομαγιάτικη απεργία, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτηςγια το ΔΝΤ και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, έκανε την εξής δήλωση:

«Εκεί που φτάσαμε, με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., είναι αδιανόητο να κοροϊδεύεται ακόμη ο κόσμος.
Το Δ.Ν.Τ. δεν θα συμπιέσει μόνο τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των ιδιωτικών. Ούτε φαρισαϊσμοί ούτε υποκρισίες μπορούν να γίνουν αποδεκτοί πλέον από τον λαό».


Δήλωση Δημ. Στρατούλη για τα αντιλαϊκά μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στους προέδρους κοινωνικών φορέων

29/04/2010 17:46

Σχετικά με τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός στους προέδρους των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ιστορική πολιτική ευθύνη για το πακέτο των αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων δραστικής μείωσης των μισθών και των συντάξεων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και κατάργησης των κοινωνικών δικαιωμάτων, που προωθεί με τη συνεργασία και καθ’ υπαγόρευση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Τα πρωτοφανή σε σκληρότητα μέτρα αποτελούν στην ουσία οικονομικά όπλα μαζικής καταστροφής. Θα καταψύξουν την οικονομία και θα οδηγήσουν στην απελπισία, στη φτώχεια και στην ανεργία την κοινωνία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό σε καθολικό ξεσηκωμό, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να σταματήσουμε την κοινωνική κατεδάφιση που προωθεί ο αδίστακτος τριμερής συνεταιρισμός κυβέρνησηςΔΝΤΕ.Ε.