«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Εκτός συνεδρίων ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ το «αυτοδιοικητικό κίνημα»

Έτοιμοι να αποχωρήσουν από τα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ που θα πραγματοποιηθούν εντός της επόμενης εβδομάδας είναι νομάρχες και δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ («αυτοδιοικητικό κίνημα»), καταγγέλλοντας την ηγεσία των δύο ενώσεων που πρόσκειται στη ΝΔ ότι «σύρεται» από τη Ρηγίλλης και ότι εμπλέκει την αυτοδιοίκηση σε μικροκομματικά παιχνίδια.

Νομάρχες και δήμαρχοι της αντιπολίτευσης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το ρεπορτάζ της αυτοδιοικησης gr για τη «γραμμή» που έχει δώσει η Ρηγίλλης για απόρριψη του «Καλλικράτη» (για να διαβάσετε το ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6524), θεωρούν ότι τόσο ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος όσο και της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, κατόπιν εντολής της Ρηγίλλης, έχουν αποφασίσει, χωρίς ωστόσο να έχουν επιχειρήματα, να βγάλουν αρνητικές αποφάσεις για τον «Καλλικράτη».

Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι στα προηγούμενα συνέδρια τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αντίστοιχα οι κ.κ. Κακλαμάνης και Δράκος εμφανίζονταν θετικοί.

Με δηλώσεις του στην αυτοδιοικηση.gr ο επικεφαλής του «αυτοδιοικητικού κινήματος» στην ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση των δημάρχων του ΠΑΣΟΚ, είπε: «εμείς θα αποχωρήσουμε αν οι επικεφαλής των δημάρχων της Ν.Δ στην ΚΕΔΚΕ συνεχίσουν τα μικροκομματικά παιχνίδια, τα οποία είναι εντελώς αναντίστοιχα με τη σημασία της μεταρρύθμισης και την απαίτηση κοινής γνώμης και λαού για την βελτίωση του διοικητικού συστήματος της χώρας».

«Το σχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση υπερβαίνει κατά πολύ τις προσδοκίες των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης και χρειάζεται γενναιότητα για να το πεις. Θεωρώ ότι η γενναία αποκέντρωση αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση μας λυτρώνει από τον ασφυκτικό αντιπαραγωγικό σύστημα της δημόσιας διοίκησης και οδηγεί στη μείωση της σπατάλης και της αναξιοκρατίας.

Είναι προφανές ότι όσοι είχαν συνηθίσει στην ενός ανδρός αρχή και όσοι παρέμειναν στην γραφειοκρατική λογική θα αντιπαλέψουν αυτό το σχέδιο που δημιουργεί ουσιαστικό έλεγχο από την κοινωνία και από τα όργανα που προβλέπονται (Ελεγκτικό Συνέδριο κλπ)» υπογραμμίζει στην αυτοδιοικηση gr ο επικεφαλής του αυτοδιοικητικού κινήματος στην ΕΝΑΕ Γιάννης Μίχας.

Και συμπληρώνει: «Σε ό,τι αφορά τους πόρους, παρότι βρισκόμαστε σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας βλέπουμε να αποδίδεται σχεδόν το σύνολο του πόρων που είχαμε ζητήσει χωρίς να επιβάλλονται νέοι φόροι. Προκαλώ την πλειοψηφία της ΕΝΑΕ να καταθέσει σε αντιπαραβολή τις αποφάσεις του συνεδρίου μας στην κυβέρνηση για να δούμε ποια από τα αιτήματά μας έχουν ικανοποιηθεί από το σχέδιο «Καλλικράτης».

Υπάρχουν δυνατότητες και περιθώρια να γίνει ακόμη καλύτερο το σχέδιο αρκεί τα αυτοδιοικητικά στελέχη να αφήσουν στην άκρη τις προσωπικές, μικροκομματικές και μικροπολιτικές λογικές. Γιατί την κρίσιμη ώρα της διαβούλευσης δεν μπορεί να εκδηλώνονται φοβικά, συντηρητικά σύνδρομα απέναντι στην σημαντική αυτή αλλαγή».
Πηγή:
www.aftodioikisi.gr