«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Διαβάστε στη Ναυπακτία press

ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ
2,5 εκ. ευρώ μας ζητούν για την αποχέτευση!
Σε ένα απ' τα πιο αμαρτωλά έργα εξελίσσεται αυτό της επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου Ναυπάκτου, που, ύστερα από αλλαγή στον φορέα υλοποίησης, επιπλέον (;) εργασίες, υπερβάσεις της αρχικής μελέτης και πολλές καθυστερήσεις, μας έστειλε και τον λογαριασμό. Και είναι τσουχτερός. Περί τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ καλούμαστε ως ΔΕΥAΝ, Δήμος και πολίτες να πληρώσουμε για ένα έργο που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και στην πορεία εξελίχθηκε σε εφιάλτη, που ακόμη δεν έχει τελειώσει. Ποιες είναι αυτές οι επιπλέον εργασίες, ποιος τις ενέκρινε και ποιος ο ρόλος της Νομαρχίας, που είχε και την επίβλεψη του έργου, είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα, γιατί πλέον η κοροϊδία έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Διαβούλευση προσωπικών συμφερόντων
Θέλουμε δύο Δήμους, μας “ράβουν” έναν
Με γνώμονα τα προσωπικά συμφέροντα κινήθηκε κατά κύριο λόγο η συζήτηση που διοργάνωσε στη Ναύπακτο η ΤΕΔΚ Αιτ/νίας σχετικά με το χωροταξικό των νέων Δήμων. Το σενάριο του ενός Δήμου δείχνει να κερδίζει πόντους, έναντι αυτού των δύο, χωρίς όμως να διαφαίνεται ότι αυτή είναι και η επικρατούσα άποψη.

Αναπτυξιακή Ναυπάκτου:Όλα στη φόρα(;) κι όποιος αντέξει
Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο για τα όσα έχουν συμβεί από το 2002 έως και σήμερα. Στατου χρέους, παράλληλα, ερωτηματικά εγείρονται γύρω από το γιατί έγινε επισήμως λόγος για700.000 ευρώ, τη στιγμή που το πραγματικό δεν ξεπερνά, σύμφωναμε τα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα, τις 550.000.

Βούλιαξε η Ναύπακτος, Oικονομική ανάσα
Η Ναύπακτος άντεξε σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία και προσέλκυσε τις ημέρες του Πάσχα περισσότερους επισκέπτες από πέρυσι. Κερδισμένοι εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες των μπαρ και οι εστιάτορες, στα ίδια σχεδόν οι ξενοδόχοι, μεγάλοι χαμένοι όμως οι έμποροι, οι οποίοι δεν βλέπουν σημάδια ανάκαμψης στην αγορά.

Ξεσπαθώνει ο Κοντοχρήστος
“Κάποτε είχα όρεξη και μεράκι να δημιουργήσω, τώρα το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να απαλλαγώ από όλα αυτά και γρήγορα” σημειώνει ο γνωστός επιχειρηματίας. “Όποιος θέλει και μπορεί, ας αναλάβει 86 εργαζομένους που έχει η εταιρεία μου” καταλήγει, προτείνοντας ως τον πλέον... καταλληλότερο τον αντινομάρχη Δημοσθένη Καπώνη...

ΤΕΙ: Υπονομεύει το δεύτερο τμήμα ο Δήμος
Με την υπογραφή του (μυστικού) μνημονίου μεταξύ Δήμου και ΚΕΔ για την αξιοποίηση των δημοσίων κτημάτων στο Σκα, οΔήμος Ναυπάκτου υπονομεύει την ίδρυση δεύτερου τμήματος ΤΕΙ στην πόλη.

Ναυπακτία sports:: Αυτό το πρωτάθλημα… ΔΕΝ χάνεται