«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Διαβάστε στη Ναυπακτία press

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ
Ακέφαλοι μένουν οι καταργούμενοι Δήμοι
Έξι ή εφτά Δήμοι στην Αιτωλοακαρνανία; Ένας ή δύο Δήμοι στη Ναυπακτία; Οριστικές απαντήσεις για τα σχέδια της κυβέρνησης θα έχουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, την ώρα που οι διαβουλεύσεις και το παρασκήνιο χτυπάνε κόκκινο. Και ενώ η αγωνία για τα όρια των νέων Δήμων κορυφώνεται, από το προσχέδιο του Καλλικράτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την εβδομάδα που διανύουμε, προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας των νέων Δήμων. Ένα απ' αυτά, ότι στους καταργούμενους Δήμους δεν θα υπάρχει (αποκλειστικά) χωρικός αντιδήμαρχος...

Απαντά η Νομαρχία, τα ερωτήματα μένουν
Αναδίπλωση, αλλά και αιχμές κατά ΔΕΥΑΝ
Θορυβημένη η Νομαρχία απ' τα δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας (το δικό μας είχε τίτλο “Ψάχνουν για κορόιδα”), φαίνεται να επανεξετάζει τις αρχικές της προθέσεις -να φορτωθεί, δηλαδή, η ΔΕΥΑΝ το βάρος επιπλέον εργασιών που μπορεί και να μην έχουν γίνει ποτέ - και με δελτίο τύπου/απάντηση, αναδιπλώνεται. Ωστόσο, πολλά είναι τα ερωτηματικά που παραμένουν...

Στη Ναύπακτο ο Ιερώνυμος
Στην πόλη της Ναυπάκτου θα βρεθεί μεθαύριο Κυριακή, 18 Απριλίου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στα πλαίσια των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Μητρόπολη Ναυπάκτου & ΑγίουΒλασίου επ' ευκαιρία της καθιερωμένης έλευσης στην πόλη του τιμίου λειψάνου του Αγίου Πολυκάρπου.

Πάλι βιάζουν τον Εύηνο
Όπως καταγγέλλει η Επαγγελματο βιοτεχνική Ένωση Ναυπάκτου “Η Ανάληψη”, προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, το τελευταίο διάστημα γίνεται καθημερινή παράνομη αμμοχαλικοληψία στον Εύηνο, εν γνώσει των αρμοδίων αρχών.

Ο “Ανεμογιάννης” καταθέτει προτάσεις
Ημεγάλη επισκεψιμότητα από μόνη της δενφέρνει πάντα τα πολλά κέρδη, υποστηρίζει ο Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος “Ο Ανεμογιάννης”, με δεδομένηκαι την οικονομική συγκυρία. Οι επιχειρηματίες τονίζουν ότι έχουν κάνει το καθήκον τους απέναντι στους επισκέπτες, πετώντας το μπαλάκι πλέον στο Δήμο για τη δημιουργία υποδομών.

Μικροί θεατρίνοι
Τα δύο Γενικά Λύκεια της Ναυπάκτου συμμετέχουν στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου που πραγματοποιείται στο Νομό. Είδαμε τους μαθητές να ανεβαίνουν στη σκηνή και διαπιστώσαμε από κοντά το πόσο ανάγκη έχουν από ένα σχολείο που θα βγαίνει και έξω από τα καθιερωμένα. Αξίζει να διαβάσετε τι μας δήλωσαν.

Ναυπακτία sports:: Μία ντουζίνα βαθμοί