«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Διαβάστε στη Ναυπακτία press


Δήμος Ναυπακτίας Τελικά...
7 συνολικά οι Δήμοι στο Νομό
Εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων αυτή που μας πέρασε τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Στο πρώτο είχαμε την έλευση και επισήμως του ΔΝΤ (Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) και του μηχανισμού στήριξης που μας βάζει, ως χώρα, σε οικονομική στενωπό για τα επόμενα χρόνια. Στα τοπικά τώρα, είχαμε τη δημοσιοποίηση της πρότασης της κυβέρνησης για τα όρια των νέων Δήμων που “γέννησε” έναν ενιαίο ΔΝΤ (Δήμο Ναυπακτίας Τελικά).... Επηρεασμένο από το κανονικό ΔΝΤ, το Υπουργείο μείωσε δραστικά τον αριθμό των Δήμων (θα δημιουργηθούν συνολικά 333 με 343 σε όλη τη χώρα) δημιουργώντας σε πολλές περιπτώσεις Δήμους - μαμούθ. Αντίρριο, Χάλκεια, Ναύπακτος, Πλάτανος, Πυλήνη και Αποδοτία... εις σάρκαν μια, λοιπόν, η πρόταση, και από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα. Πώς δηλαδή, ένας τόσο μεγάλος σε έκταση Δήμος θα μπορέσει αφενός να είναι λειτουργικός, αφετέρου να μην χαθεί κάθε έννοια αυτοδιοίκησης και επαφής με τον πολίτη. Στο χέρι μας είναι να ανταπεξέλθουμε και στις δύο περιπτώσεις...

Στα δύο η Φωκίδα, κρατάει έδρα το Ευπάλιο
Το πιο ριζοσπαστικό σενάριο εφαρμόστηκε στο Νομό Φωκίδας, με τους Δήμους να χωρίζονται στη μέση. Ένας στα δυτικά, με έδρα το Ευπάλιο και ένας ανατολικά με έδρα την Άμφισσα. Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιείται το “τέχνασμα” της ιστορικής έδρας, για Λιδωρίκι και Δελφούς αντίστοιχα, ώστε να χρυσωθεί κάπως το χάπι.

Δεν καταθέτουν τα όπλα οι Αποδοτοί
Με δήλωσή του, ο δήμαρχος Αποδοτίας Θωμάς Κοτρωνιάς τονίζει ότι ο αγώνας για σύσταση Ορεινού Δήμου συνεχίζεται, αφήνοντας αιχμές για κάποιους που, για προσωπικό τους όφελος, θυσιάζουν τον τόπο.

Άγγ. Σταυρόπουλος: Οι Ναυπάκτιοι έχουν μνήμη
“Οι Ναυπάκτιοι έχουν και μνήμη και κρίση”, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ναυπάκτου σε συνέντευξη που παραχώρησε στη “N”, δείχνοντας ότι διαχωρίζει τη θέση του από τα όσα συνέβαιναν για χρόνια στην εταιρεία, την οποία ανέλαβε με σκοπό να νοικοκυρέψει. Δηλαδή, ο προηγούμενος δεν ήταν νοικοκύρης...;

Εικόνες ντροπής στο Αντίρριο
Ταύρος εν υαλοπωλείο ο Ανδρέας Κοτσανάς, επιτέθηκε κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου στους Γιώργο Κολοβό και Τάσο Αγγελόπουλο. Εκτός εαυτού παρέσυρε τα πάντα στο διάβα του, υποστηρίζοντας ότι ο δήμαρχος τον εξύβρισε, με τον τελευταίο, όμως, να σημειώνει ότι δεν μπορεί να αντέξει άλλο τις άδικες επιθέσεις που δέχεται.

Επέτειος αγώνα η Πρωτομαγιά
Οφετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς, με αφορμή τα μέτρα της κυβέρνησης, παίρνει μορφή κινητοποίησης από τους συνδικαλιστικούς φορείς οι οποίοι απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους. Χωριστά οι συγκεντρώσεις Εργατικού Κέντρου και ΠΑΜΕ, που έχουν προγραμματιστεί στην πόλη της Ναυπάκτου.