«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Συνέντευξη του κ. Θωμά Κουτσουπιά για τα «αγροτικά δικαιώματα»!

Με αφορμή τις Οργισμένες αντιδράσεις, που έχει προκαλέσει στον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας, «η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για την προσκόμιση ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ οφειλών από τον Τ.Ο.Ε.Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»!
Απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Αγρινίου κ. Θωμά Κουτσουπιά για μια σύντομη συνέντευξη. Εκτός από αυτό όμως προέκυψαν και άλλα δύο θέματα, (Ο διπλασιασμός! πάλι φέτος των ποσών που καταβάλουν κάποιοι δικαιούχοι για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους και η επιστροφή των ποσών που καταβάλουν, για τον ίδιο σκοπό, οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες).

Δ. Ντόκας: κ. πρόεδρε τι υπάρχει εδώ; Έχουμε νέες υπέρογκες αυξήσεις πάλι φέτος, στα ποσά που καταβάλουν οι δικαιούχοι για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους; Πέρυσι είχαμε 100% αύξηση σε σχέση με πρόπερσι! Φέτος έχουμε πάλι 100% περίπου αύξηση σε σχέση με πέρυσι!(και του καταθέτω τις αποδείξεις πληρωμής)! Πως γίνεται αυτό;
Διπλασιασμός! πάλι φέτος των ποσών που καταβάλουν οι δικαιούχοι για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους, σε σχέση με αυτά που κατέβαλαν πέρυσι!!!
(Το 2008 ο δικαιούχος παραγωγός πλήρωσε 17,85 ευρώ).
(Το 2009, χωρίς μεταβολές, πλήρωσε 35,70 ευρώ)!!!
(Το 2010 ο ίδιος δικαιούχος, πάλι χωρίς μεταβολές, πληρώνει 67,00 ευρώ)!!!

Θ. Κουτσουπιάς: Επιβαρύνονται περισσότερο από πέρυσι οι εταιροεπαγγελματίες και λιγότερο οι αγρότες.
Σαν Ε.Γ.Σ. Αγρινίου, σε σχέση με πέρυσι έχουμε 600.000 ευρώ λιγότερα έσοδα. 330 ευρώ ήταν το ανώτερο ποσό που κατέβαλαν οι αγρότες πέρυσι και φέτος είναι 150 ευρώ!

Δ. Ντόκας: Διαμαρτύρονται ορισμένοι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, επειδή δεν πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους, τα έξοδα ενεργοποίησης των δικαιωμάτων τους, τι συμβαίνει εδώ;
Θ. Κουτσουπιάς: Για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, θα τους καταβληθούν τα έξοδα ενεργοποίησης των δικαιωμάτων τους από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Θα πιστωθούν στο βιβλιάριό τους τα ποσά, προσκομίζοντας στην Αγροτική Τράπεζα την απόδειξη πληρωμής!

Δ. Ντόκας: Με την «βεβαίωση υδροδότησης από ΤΟΕΒ», που γίνεται πολύς ντόρος, είναι απαραίτητη για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους, ναι η όχι;
Θ. Κουτσουπιάς: Χρειάζεται να έχει κάποιος πιστοποιητικό καταλληλότητας του νερού, είτε από γεώτρηση, είτε από ΤΟΕΒ.
Χωρίς αυτό το πιστοποιητικό, θα πρέπει να δηλωθεί ξερικό το χωράφι!