«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΘΕΣΤΙΑ 2010 ...και ΕλαιοΘΕΣΤΙΑ 2010 !

Δε θα παραθέσω ασάφειες και αντιθέσεις του προγράμματος των εκδηλώσεων του ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΤΙΕΩΝ «Εκδηλώσεις 2010 πολιτισμός και περιβάλλον» και αυτές που εμπεριέχονται στο «Ενημερωτικό έντυπο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ΘΕΣΤΙΑ 2010» της ΔΟΞΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ!
Αυτό το έργο ας το επιτελέσουν: Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεστιέων, το διοικητικό συμβούλιο της Δόξας του Καινούργιου, εσείς συνδημότες κι όσοι αναγνώστες μας επιθυμούν.
Έχω όμως να καταθέσω μερικά ερωτήματα:
Ποια ανάγκη επιβάλλει να γίνουν φέτος ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις, ειδικά στο δημοτικό διαμέρισμα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ;
Η συναυλία της Κυριακής 18 Ιούλη 2010, που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του δήμου, διοργανώθηκε με «Τη συνεργασία του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ»;
(Εδώ ας μου επιτρέψετε μια διόρθωση, ο τίτλος είναι: Πολιτιστικός Αθλητικός Όμιλος ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ "ΔΟΞΑ")
Πόσες γιορτές Αθερίνας θα γίνουν, δύο; γιατί τέτοια εκδήλωση περιλαμβάνει και το Πρόγραμμα του δήμου, έχει και η Δόξα προγραμματίσει! Αλήθεια ο Πολιτιστικός Όμιλος Καινούργιου. «οι Θεστιείς», που έχουν χρόνια τώρα την πατρότητα της εκδήλωσης, σε ποια θα συμμετάσχουν;
Για την ουσία του θέματος…Πόσο ο δήμος έδειξε την φροντίδα του για την προστασία της Αθερίνας και της Ελιάς; Ποιες οι ενέργειές του για την υποστήριξη του αιτήματος των ελαιοπαραγωγών για καλύτερες τιμές πώλησης των προϊόντων τους;
Για το χώρο τέλεσης των εκδηλώσεων… κι εδώ υπάρχουν μελλοντικά ερωτηματικά;
Μ’ άρεσε ομολογουμένως η γραμματοσειρά (με κεφαλαία) του δεύτερου συνθετικού της λέξης «ΕλαιοΘΕΣΤΙΑ» έξυπνη …η παραπομπή!
Όσο για το «προσχέδιο» των πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο «Ενημερωτικό έντυπο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ΘΕΣΤΙΑ 2010» της ΔΟΞΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ποιοι λόγοι επέβαλαν να βγει εσπευσμένα στη δημοσιότητα;
Θα δούμε το οριστικό περιεχόμενό του και θα τοποθετηθούμε ανάλογα.
Οι Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις «ΘΕΣΤΙΑ» ανέκαθεν διοργανώνονταν από τη ΔΟΞΑ «υπό την αιγίδα» παλιότερα της κοινότητας του Καινούργιου και μετέπειτα του δήμου Θεστιέων!
Έτσι έπρεπε να γίνει και τώρα, ο δήμος να είναι «αρωγός» να παραμεριστούν οι όποιες διαφορές…να μην υπάρχουν συγκρούσεις!
Οι συγκρούσεις συμφερόντων φέρνουν αναταραχή!
Εκτρέπουν τις… «πολιτιστικές εκδηλώσεις» από αυτό που υποτίθεται ότι περιέχουν, από αυτό που στην ουσία πρέπει να υπηρετούν τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!!
Για κάποιους από μας, πολιτισμός σημαίνει ύψιστη δημιουργία, πνευματική καλλιέργεια, ψυχαγωγία, διασκέδαση, ήθος, ευψυχία, αξιοπρέπεια… κι όλα τα συνακόλουθα!
Τόνισα και το ξανατονίζω οι προσωπικές σας αντιπαραθέσεις κύριοι δημοτικοί και πολιτιστικοί εκπρόσωποι όχι εδώ!
Στα δικά σας «χωράφια», στα δικά σας «πεδία», με τους δικούς σας «τρόπους» κι όχι στο δημόσιο τοπικό στίβο, φτάνει πια!
Ο φακός της επικαιρότητας, θα φωτίσει θέσεις, πρόσωπα και πράγματα, που θα κάνουν πολλούς να μην νιώθουν και τόσο άνετα.
Ο προβολέας της ιστορίας, θα φωτίσει πολλές πτυχές του «πολιτισμού» σας, θα καταστήσει αρκετούς αδύναμους να δικαιολογήσουν την δράση τους και ν’ αποφύγουν τον συνειδησιακό τους έλεγχο.
Λυπάμαι ειλικρινά που αναγκάζομαι εκ των πραγμάτων, να εκφραστώ μ’ αυτό τον τρόπο.
Η διορατικότητά μου, που λίγες φορές με πλάνεψε, με σπρώχνει να σκεφτώ πως τούτες οι τακτικές σας θα έχουν αρνητικά αποτελέσματα, που μόνο τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ δε θα προάγουν!
Σας προκαλώ να με διαψεύσετε.

Δημήτρης Ντόκας