«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Συγκρότηση ψηφοδελτίων με πυρήνα τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ...

Συνεδρίασε την Τρίτη 29-6-2010 η Ν.Ε. ΣΥΝ Αιτωλ/νίας με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την πορεία του κόμματος προς τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Η συνεδρίαση επιβεβαίωσε ομόφωνα την απόφαση (27-3-2010) της ΚΠΕ του ΣΥΝ για τις εκλογές στην τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία θα κινηθεί σε δύο βασικούς άξονες:
1. Την καταδίκη των δυνάμεων του δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.) στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.
2. Την συγκρότηση ψηφοδελτίων με πυρήνα τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, την ισχυρή παρουσία κοινωνικών δυνάμεων και κινήσεων της ευρύτερης Αριστεράς, των Οικολόγων Πράσινων, Ριζοσπαστών Οικολόγων καθώς και δυνάμεων που αποδεσμεύονται από τις πολιτικές των ηγεσιών τους και συγκρούονται με τις πολιτικές του δικομματισμού και στην Τ.Α.
Όσον αφορά ειδικότερα το Νομό Αιτωλ/νίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Ν.Ε. ΣΥΝ Αιτωλ/νίας αποφάσισε το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα το άνοιγμα της συζήτησης στο συμμαχικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις Πολιτικές Κινήσεις, ώστε να διαμορφωθεί το πολιτικό πλαίσιο αναφοράς για την Τ.Α. και στην συνέχεια να απευθυνθεί σε ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Στην παραπάνω κατεύθυνση θεωρούμε άμεσης προτεραιότητας ζήτημα την ανασυγκρότηση, απολογισμό και δημιουργία περιφερειακών και τοπικών κινήσεων, με αξιόπιστο πρόγραμμα και φερέγγυα πρόσωπα, που θα συνδυάζεται με αντιπαράθεση στην υπερσυγκεντρωτική και ισοπεδωτική αντίληψη του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
Θέλουμε τέλος να τονίσουμε ότι ο ΣΥΝ και η αυτοδιοικητική του αντίληψη δεν μπορεί να είναι χώρος υποδοχής “ανταρτών” και προσωπικών επιδιώξεων. Κατ’ επέκταση ενδεχόμενα σενάρια που κυκλοφορούν από κάποιους περί “στήριξής” τους από τις δυνάμεις του ΣΥΝ στον Αυτοδιοικητικό χώρο, αποτελούν ευσεβή πόθο αυτών που τα διακινούν και ως εκ τούτου θα διαψευσθούν σύντομα.
Ν.Ε. ΣΥΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ