«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Καταγγέλλουμε την , απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργού εργασίας κ. Λοβέρδου , να απαγορεύσει οποιεσδήποτε τυχόν αυξήσεις που θα έδινε η διαιτησία ( ΟΜΕΔ) πάνω από την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψε η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε με τους εργοδότες , σαν πραξικόπημα σε βάρος των εργαζομένων. Αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως υπάλληλος της πλουτοκρατίας και των συμφερόντων της.
Αποδείχνη μια ακόμα φορά ότι με την υπογραφή του μνημονίου καταργείτε κάθε είδος ανεξάρτητης πολιτικής της χώρας μετατρέποντας την σε προτεκτοράτο της Τρόικας καταργείτε το ίδιο τους το σύνταγμα.
Ταυτόχρονα προωθεί στην πράξη την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την διαιτησία ( ΟΜΕΔ) που ήταν και ο αρχικός στόχος του κεφαλαίου.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ( ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ) με την στάση της ακόμη μια φόρα ξεπούλησε τους εργαζόμενους καθώς ενώ ήξερε τι θα κάνει η κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση τριετούς διάρκειας που μειώνει μισθούς και μεροκάματα. Οι ενέργειες αυτές θυμίζουν παλιότερες εποχές με το ίδιο κόμμα στην εξουσία επί πρωθυπουργίας Α. Παπανδρέου που απαγόρευσε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κάθε αύξηση στο εισόδημα μας και έριχνε πρόστιμα σε όποιον εργοδότη έκανε αύξηση στους εργαζόμενους π.χ η εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ. Το κεφάλαιο και τα όργανα του - Ε.Ε , ΔΝΤ , ΕΚΤ – και οι κυβέρνησης μαριονέτες τους επιχειρούν να βάλουν τα όποια δικαιώματα μας στο γύψο να χτυπήσουν κάθε μέσω διεκδίκησης για καλύτερο εισόδημα και καλύτερη διαβίωση από τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα.
Καλούμε τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν μπαίνοντας αποφασιστικά στην μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων που θα την επιβάλουν με τον αγώνα τους και με βάση το πλαίσιο προτάσεων του Π.Α.ΜΕ και του Ε.Κ.Α.

Το Δ.Σ του Ε.Κ.Α