«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Π.Α.ΣΥ. Αιτωλ/νίας: Αποφασίσαμε και στο νομό μας ν’ ακολουθήσουμε τις Πανελλαδικές Αγροτικές κινητοποιήσεις

Συγκέντρωση Τύπου, που διοργάνωσε η γραμματεία της Π.Α.ΣΥ. Αιτωλ/νίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Ε.Κ. Αγρινίου.
Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αιτωλ/νίας του Κ.Κ.Ε. κ. Νίκος Μωραΐτης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας (Ο.Α.Σ.) κ. Σπύρος Κοτοπούλης και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων της περιοχής.
«Η εβδομάδα που μας έρχεται, θα είναι εβδομάδα κινητοποιήσεων. Αποφασίσαμε και στο νομό μας ν’ ακολουθήσουμε τις Πανελλαδικές Αγροτικές κινητοποιήσεις»! δήλωσαν χαρακτηριστικά.
Στη σύντομη ενημέρωση, τονίστηκε η άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες, εξ’ αιτίας της εφαρμοσμένης αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αφού αναφέρθηκαν στα πάγια αιτήματά τους, ανακοινώθηκαν οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών που είναι:
*25 Γενάρη - Νοσοκομείου Αγρινίου κατάληψη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και στην επιβολή του χαρατσιού, του εισιτηρίου των 5 ευρώ! Με τη συμμετοχή των (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ,  ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ).
*27 Γενάρη - Πανελλαδική κινητοποίηση στις Περιφέρειες και καταλήψεις των γραφείων του ΕΛΓΑ (Κατάληψη γραφείων ΕΛΓΑ Πάτρας).
*28 Γενάρη - Πανελλαδική κινητοποίηση καταλήψεις ΑΤΕ σ’ όλη τη χώρα (Κατάληψη ΑΤΕ Αγρινίου).
*29 Γενάρη – Πανελλαδική σύσκεψη για την κτηνοτροφία (Στην περιοχή μας θα γίνει στη Βόνιτσα). 
Σε ερώτησή μας, σχετικά με την φημολογούμενη επαναφορά της καπνοκαλλιέργειας, ο κ. Νίκος Μωραΐτης δήλωσε:
«Επειδή το 2014 θα επιδοτούνται μόνο οι ενεργοί αγρότες και επειδή οι καπνοπαραγωγοί έχουν εγκαταλείψει την καπνοκαλλιέργεια, θα προσπαθήσουν να τους βάλουν να καλλιεργήσουν, για να δικαιούνται και αυτές τις επιδοτήσεις-ψίχουλα, που θα δίνονται μετά το 2014, αλλά δεν υπάρχει καμία δέσμευση σχετικά με την εμπορική αξία».

Δημήτρης Ντόκας