«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πανελλαδικό Συλλαλητήριο για την 101η επέτειο του Κιλελέρ

 Με πανελλαδικό συλλαλητήριο, τίμησε χτες Κυριακή 27 Μάρτη την 101η επέτειο του Κιλελέρ η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, στον τόπο του μνημείου, που έχει ανεγερθεί για την εξέγερση των κολίγων.
Ρίζος Μαρούδας
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η φτωχομεσαία αγροτιά, αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο ξεκληρίσματος, ενώ ανέφερε ότι την τελευταία δεκαετία χάθηκαν πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα. Υποστήριξε ότι, μέχρι το 2013 θα ληφθούν αποφάσεις, που θα πετάξουν έξω από την παραγωγή χιλιάδες φτωχούς αγρότες γιατί, αυτός είναι όπως είπε, ο στόχος της νέας ΚΑΠ.
Ο κ. Μαρούδας, που ανέφερε ότι το σημερινό συλλαλητήριο έγινε και στην σκιά της πρόσφατης συνόδου της ΕΕ και των αποφάσεων που ελήφθησαν για το σύμφωνο σταθερότητας και το σύμφωνο για το ευρώ, κατήγγειλε την αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Προέβλεψε δε, ότι θα ενταθεί με πιο βάρβαρα μέτρα που έχουν στο στόχαστρο όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του εργατικού λαϊκού κινήματος.
«Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι και δεν θα πάμε σαν πρόβατα επί σφαγή» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι οι συγκεντρωθέντες ορκίζονται στους νεκρούς του Κιλελέρ:
- Να δυναμώσουν τους αγροτικούς συλλόγους και τις ενωτικές αγωνιστικές ομοσπονδίες
- Να καταδικάσουν τον κυβερνητικά ελεγχόμενο συνδικαλισμό που επιχειρεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το νομοσχέδιο που καταθέτει για το αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα
- Να συντονίσουν τον αγώνα με την εργατική τάξη, το ΠΑΜΕ, τους αυτοαπασχολούμενους τη ΠΑΣΕΒΕ και την νεολαίας της ΜΑΣ.Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και οι ομιλίες όσων απηύθυναν χαιρετισμό ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Στην εκδήλωση μετείχαν αγρότες από τα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα, τη Μαγνησία, την Καρδίτσα, την Άρτα, τη Βέροια, τη Λαμία, τη Βοιωτία, την Αιτωλοακαρνανία, την Πρέβεζα, τη Θεσσαλονίκη, τη Νάουσα και την Πιερία, ενώ παρέστησαν και 6 βουλευτές του ΚΚΕ.
Νίκος Μωραΐτης Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ