«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Το Ε.Κ. Αγρινίου για τα επιδόματα

Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζοντας την άγρια αντιλαϊκή τους πολιτική βάζουν χέρι τώρα και στα διάφορα κοινωνικά επιδόματα , όπως της ανεργίας, τα οικογενειακά , ενοικίου κ.α. με στόχο να «μαζέψουν» 500 εκατομμύρια ευρώ.
Μετά τη συνάντηση  της υπουργού εργασίας με εκπρόσωπο της τρόικας  έβαλαν  μπροστά το μηχανισμό της περικοπής των επιδομάτων  ανεργίας τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει  ξεπερνώντας επίσημα τις 830.000 ανέργους,  ενώ ανεπίσημα είναι πολύ περισσότεροι.
Αντί να αυξηθούν τα επιδόματα και να επιδοτηθούν όλοι οι άνεργοι χωρίς προϋποθέσεις, προχωρούν στο σχεδιασμό για την περικοπή των επιδομάτων από τη μια μεριά  και από την άλλη  δίνουν νέο ζεστό χρήμα στους εργοδότες  μέσα από προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. για «δημιουργία θέσεων εργασίας».
Όλα αυτά τα χρόνια , που δίνονταν «ζεστό» χρήμα  των εργαζομένων στους εργοδότες μέσω Ο.Α.Ε.Δ. , όχι μόνο δεν μειώθηκε η ανεργία, αλλά αντίθετα κάθε μήνα αυξάνεται ραγδαία. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. , Ε.Ε. , κεφαλαίου , πολιτική φτώχειας, ανεργίας, εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους και κερδοφορίας για την πλουτοκρατία.
Γι’ αυτό μεταξύ των άλλων απαιτούμε :
-               Αύξηση των επιδομάτων ανεργίας στα 1120€, όσο διαρκεί η ανεργία , ανάλογες αυξήσεις και στ’ άλλα επιδόματα
-               Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τα επιδόματα
-               Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  με ανανέωση των βιβλιαρίων του Ι.Κ.Α κι άλλων ταμείων χωρίς προϋποθέσεις
-               Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και παράλληλα απαγόρευση  διακοπής νερού , ρεύματος και τηλεφώνου.
-               Ο χρόνος ανεργίας  να υπολογίζεται σαν συντάξιμος χρόνος ασφάλισης και να βαρύνει το κράτος και τους εργοδότες.
-               Να σταματήσουν τα προγράμματα «επιδότησης εργασίας» του Ο.Α.Ε.Δ. προς τους εργοδότες  κα να επιδοτούνται  όλοι οι άνεργοι.
-               Διαγραφή χρεών και τόκων  και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
-               Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους που είναι το βασικότερο δικαίωμα των εργαζομένων και η πρώτη υποχρέωση του κράτους.      
Ε.Κ.Α.