«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Το ταξικό κίνημα δεν πρόκειται να γίνει μπαλάκι ανάμεσα στο υπουργείο και τη Διοίκηση του Ο.Ε.Κ.

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ  ΕΠΑΓ/ΤΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε εντολή σε υπουργεία και υπηρεσίες  για καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων με κατεύθυνση να πωληθούν κάποια από αυτά για εξοικονόμηση  πόρων .
Μια από τις υπηρεσίες που έχει άμεση σχέση με τους εργαζόμενους είναι ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας ( Ο.Ε.Κ.)  που έχει πολλά περιουσιακά στοιχεία σ’ όλη τη χώρα .
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων  μαζί με ταξικά συνδικάτα ( συνδικάτο επισιτισμού- τουρισμού, το σωματείο  Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό  νομού Αττικής, το συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας « Ο Προμηθέας» κ.λ.π.), αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ  και εργαζόμενοι του Ο.Ε.Κ.  έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 22 Φλεβάρη έξω από το Υπουργείο Εργασίας . Εκεί συναντήθηκαν  με τον υφυπουργό εργασίας  κ. Κεγκέρογλου .
Η αντιπροσωπεία απαίτησε να σταματήσει κάθε σκέψη για εκποίηση της περιουσίας του Οργανισμού , να ξεπαγώσουν όλα τα προγράμματα του Ο.Ε.Κ. ικανοποιώντας τις ανάγκες των δικαιούχων , να κόψει ο Οργανισμός  τον ομφάλιο λώρο με τι τράπεζες και να διεκδικήσει το χρέος των 2 δις ευρώ από το Ι.ΚΑ.  καθώς και  την καταβολή στο ακέραιο  όλων των τρεχουσών εισπράξεων.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ξεκαθάρισε πως το οικονομικό ζήτημα του Ο.Ε.Κ. δεν είναι λυμένο , πως το Ι.Κ.Α δε δεσμεύεται ούτε για καταβολή των 2 δις ευρώ ούτε  μέρος αυτών  με συνέπεια όλα τα προγράμματα του Ο.Ε.Κ. να είναι στον αέρα.
Αναφορικά με το ζήτημα της εκποίησης , ο υφυπουργός είπε ότι δεν πρόκειται να πουληθεί κανένα οικόπεδο του Ο.Ε.Κ. , αλλά ότι θα «αξιοποιηθούν» και αυτό όταν έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία εκτίμησης της ακίνητης περιουσίας του Ο.Ε.Κ.
Τέλος η πολιτική  ηγεσία επιχείρησε να επιρρίψει ευθύνες  στο Δ.Σ. του Ο.Ε.Κ. ότι δεν έχει φέρει συγκεκριμένες εισηγήσεις για δανειοδοτικά προγράμματα.
Το ταξικό κίνημα δεν πρόκειται να γίνει μπαλάκι ανάμεσα στο υπουργείο και τη Διοίκηση του Ο.Ε.Κ.  Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε  σε κατασκευαστικό πρόγραμμα  που θα είναι για να κλείσει τα μάτια των εργαζομένων. Το επόμενο διάστημα θα αναπτύξουμε ανάλογη δραστηριότητα , θα πιέσουμε σε όλες τις κατευθύνσεις .
Οι εργαζόμενοι μπορούν να αποκτήσουν φτηνή και καλή κατοικία , μπορούν να πάρουν την επιδότηση ενοικίου , που σε αυτές τις συνθήκες μπορεί να βελτιώσει τουλάχιστον την κατάσταση του κάθε νοικοκυριού και να προχωρήσουν και τα υπόλοιπα προγράμματα του Οργανισμού.
Το Ε.ΚΑ. και το σωματείο της Ένωσης Οικοδόμων & Συναφών Επαγ/των έκαναν παράσταση στο τοπικό κατάστημα του Ο.Ε.Κ. και απαίτησαν να μπουν σε εφαρμογή όλα τα εγκρινόμενα δάνεια και παραπέρα, στα οικόπεδα  που έχει ο Οργανισμός στην περιοχή μας, να κατασκευαστούν εργατικές κατοικίες που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων  και θα αναθερμάνουν την οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή μας που έχει φτάσει σε σημείο μηδέν.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους τους  εργαζόμενους της περιοχής να παλέψουμε μαζί μέσα από τα σωματεία μας.

Το Δ.Σ. του  Ε.Κ.Α.      
Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Σημ : Κάθε μέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής  6-8 το απόγευμα στα γραφεία του Ε.Κ. Αγρινίου και του Σωματείου οι συνάδελφοι μπορούν να προσέρχονται για πληροφορίες και ενημέρωση.