«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Η αναλγησία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν πιάνει πάτο!.

Στο νοµοσχέδιο που κατέθεσε για δηµόσια διαβούλευση, η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει νέα σαρωτικά µέτρα, κόβοντας το φιλοδώρηµα του ΕΚΑΣ από χιλιάδες συνταξιούχους, µε το πρόσχηµα του «εξορθολογισµού εξόδων, άρσης αδικιών,περιορισµού στρεβλώσεων», κλπ.

Στο νέο νοµοσχέδιο – έκτρωµα για τη «Λειτουργία του Σ.ΕΠ.Ε. (Σώµα Επιθεώρησης Εργασίας) και άλλες ρυθµίσεις θεµάτων Κοινωνικής Ασφάλισης», εκτός από το εισόδηµα που προέρχεται από συντάξεις και επιδόµατα, τώρα καθιερώνεται ως κριτήριο για την καταβολή του ΕΚΑΣ και το «τεκµαρτό εισόδηµα», όπως ένα ιδιόκτητο σπιτάκι ή αυτοκίνητο.

Με άλλα λόγια, όποιος συνταξιούχος κατάφερε να αποκτήσει έπειτα από 35-40 χρόνια σκληρής δουλειάς, ένα σπιτάκι ή αυτοκίνητο και έχει συνολικό εισόδηµα 850 €, θεωρείται «προνοµιούχος» και του κόβεται το ΕΚΑΣ.

Την ίδια στιγµή, µε το ίδιο νοµοσχέδιο, ξεδιάντροπα, «ταΐζει» τους µεγαλο-εργοδότες µε νέες επιδοτήσεις των ασφαλιστικών εισφορών µέχρι και 100% και τους απαλλάσσει από µέρος των οφειλόµενων χρεών προς τα Ταµεία, δηλαδή των κλεµµένων ασφαλιστικών εισφορών των εργαζοµένων, βουλιάζοντας έτσι ακόµα περισσότερο τα Ταµεία.

Οι «βελτιώσεις» του προηγούµενου αντιασφαλιστικού νόµου 3863/2010, για «την εξαγορά πλασµατικού χρόνου ασφάλισης», είναι απάτη.
Έτσι κι αλλιώς, οι ασφαλισµένοι, είτε για να συµπληρώσουν τα αυξηµένα απαραίτητα χρόνια εργασίας, είτε για να βελτιώσουν τις εξευτελιστικές συντάξεις που θα δίνονται, θα υποχρεωθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας τεράστια ποσά που θα φτάνουν τα 7.000 - 10.000 €.

Απαιτούµε:
Να αποσυρθεί τώρα το αντιλαϊκό νοµοσχέδιο της Κυβέρνησης.
Καµιά περικοπή στο ΕΚΑΣ, στα δώρα και στο θερινό επίδοµα.
Κατώτερη σύνταξη 1.150 ευρώ για όλους.
Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Π.Α.Σ.ΕΒΕ