«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Όταν η ιστορία …εκδικείται!

Δημόσια απάντηση στο newspressagrinio για το Δημοσίευμα:

ΘΕΣΤΙΑ 2011 - Στην εποχή του Καλλικράτη!

"Τα ΘΕΣΤΙΑ κάποτε"....
 ................................................................................................................................
ΘΕΣΤΙΑ 1996 - «Δέκα Βοριάδες» 
Μουσική: Μιχάλης Τερζής – Στίχοι: Δημήτρης Ντόκας
Γράφει ο Δημήτρης Ντόκας

Τότε …αγαπητέ συντάκτη του  newspressagrinio κάποιοι στηρίχτηκαν όχι «πάνω στις πλάτες μου», που είπε κάποιος συγχωριανός μας εύστοχα …αλλά πάνω στην ψυχή μου!
Έχω μάθει να προσφέρομαι κι όχι να με χρησιμοποιούν!
Γιατί όπως ξέρεις Αφορμή για την παρουσία του αείμνηστου Γρηγόρη Μπιθικώτση, στο Καινούργιο στα ΘΕΣΤΙΑ 1996, ήταν η πρώτη παρουσίαση  κάποιων καινούργιων τραγουδιών που τους στίχους έγραψε η ταπεινότητά μου!
Ακόμα ξέρεις πολύ καλά «την διαδικασία… προ της διοργάνωσης». Εσύ προσωπικά με μια δυναμική παρέμβασή σου συνέβαλες στο να ενταχθεί αυτή η συναυλία στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, σου το αναγνωρίζω και το εκτιμώ.  Αυτά θα τα δημοσιεύσω κάποια στιγμή, απλά και μόνο για την ιστορία!
Τον πήχη τον έβαλα τότε ψηλά, τόσο για το ποιοτικό περιεχόμενο των εκδηλώσεων, όσο και για την  ανεύρεση χορηγών που δεν ήταν και λίγοι, αλλά και στον τομέα της επικοινωνιακής οργάνωσης και προβολής των εκδηλώσεων που είχα αναλάβει.
Τώρα αν ο τόπος μας στερείται από αιρετούς ικανούς «πολιτιστικούς  άλτες» και περνάνε …κάτω απ’ τον πήχη, αυτό είναι άλλο θέμα για μελλοντική ανάλυση.
ΒΟΥΚΑΤΙΑ 1998 - «Μοίρα μου Συσίφεια» 
Μουσική: Γιάννης Ψειμάδας – Στίχοι: Δημήτρης Ντόκας
Πάντως όπως και να είχαν και να έχουν τα πράγματα, εγώ αισθάνομαι ικανοποιημένος για την επιτυχία των εκδηλώσεων, ευτυχής και συγκινημένος  που αναγνωρίστηκα και τιμήθηκα τόσο στα ΘΕΣΤΙΑ 1996 στο Καινούργιο στον τόπο που γεννήθηκα, όσο και στα Βουκάτια 1998 στην Παραβόλα που πέρασα τα καλύτερα μαθητικά –Γυμνασιακά μου χρόνια, που κι εκεί κλήθηκα και συμμετείχα, τότε ακούστηκε ένα ακόμα τραγούδι μου σε πρώτη παρουσίαση.

Κάτι ακόμα, ας μην «πυροβολούμε» το τωρινό διοικητικό συμβούλιο του ιστορικού Πολιτιστικού Αθλητικού Ομίλου ΔΟΞΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ, γιατί αναγκαστικά προκειμένου να μην διαλυθεί η ομάδα ανάλαβαν αυτό το βαρύ φορτίο. Πού ήταν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας; Που ήταν οι «αγωνιούντες» συγχωριανοί μας στην συνέλευση για την «σωτηρία της ΔΟΞΑΣ»; και παρευρεθήκαμε  κοντά στα …20 μόνο άτομα!

Παράληψή μου θα ήταν, αν δεν τόνιζα την αναγκαιότητα υποστήριξης απ’ όλους μας της ΔΟΞΑΣ και των εκδηλώσεων ΘΕΣΤΙΑ 2011 και διπλή παράληψη αν δεν επισήμανα για μια ακόμα φορά τούτο: Η πατρότητα  και η διοργάνωση των Αθλητικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ΘΕΣΤΙΑ ανήκει στη ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ.-
Υπεύθυνοι και υπόλογοι έναντι των νεότερων γενιών και της ιστορίας, για την σύγχρονη βαρβαρότητα, είναι αυτοί όλοι που συνέβαλαν και συμβάλουν στην απαξίωση των πάσης μορφής αξιών μας.

Τώρα αν τα «ΘΕΣΤΙΑ 2011 - Στην εποχή του Καλλικράτη!» είναι υποδεέστερα …από προγενέστερα ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους αυτοί που εξέλεξαν τους «θιασώτες» του Καλλικράτη, «εκπροσώπους» και «διαχειριστές» του, που αυτοεπιβλήθηκαν συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων.

Σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΘΕΣΤΙΑ 2011 το αναδημοσιεύω από σένα, δεν μου έχει αποσταλεί μέχρι τώρα που γράφω αυτές τις αράδες…ίσως με ξέχασαν!
Όσοι απ’ τους «Πολιτιστικούς Ηγέτες μας» θέλουν να πείσουν τους εαυτούς τους πως με ξέχασαν!