«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στηρίζει το αίτημα της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής παρευρέθη σήμερα στη πορεία διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με αίτημα τη μη περικοπή της χρηματοδότησης του Προγράμματος Διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. 
Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος μέσω του εν λόγω Προγράμματος κάλυπτε επί σειρά ετών πανελλαδικά τις πάσης φύσεως επικοινωνιακές ανάγκες της Κοινότητας σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς.
Σε συνάντηση που είχε ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και  εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου,  συζητήθηκε το θέμα της μείωσης της επιχορήγησης του Προγράμματος Διερμηνείας. Συγκεκριμένα ελέχθη πως η περικοπή του ποσού των 100.000€ προς την ΟΜ.Κ.Ε., καθιστά αδύνατη την επιβίωση της Κοινότητας των Κωφών σε όλη τη χώρα. Ο Διευθυντής του γραφείου του κ. Υπουργού, αναγνώρισε τη μέγιστη συμβολή του Προγράμματος Διερμηνείας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των Κωφών-Βαρήκοων και δεσμεύτηκε πως ο Υπουργός θα εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα με σκοπό να δοθεί λύση.