«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αποφάσεις της Ανοιχτής Πανεμπορικής Σύσκεψης του Αγρινίου

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 28-9-2011 Ανοιχτή Πανεμπορική Σύσκεψη, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας, με θέμα : « ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΑΣΙΑ ».

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε ικανοποιητικός αριθμός συναδέλφων- εμπόρων και αρκετοί πήραν το λόγο εκφράζοντας τις απόψεις τους, τις σκέψεις τους αλλά και τις προτάσεις τους.

Κοινός παρονομαστής στις τοποθετήσεις όλων των συναδέλφων ήταν η απογοήτευση για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, η οργή για τα φοροληστρικά χαράτσια που κάνουν  την έτσι κι αλλιώς απερίγραπτη κατάσταση δραματική και η αδιαπραγμάτευτη απόφαση τους να αγωνιστούν  και να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει.
Μετά τις τοποθετήσεις των συναδέλφων – εμπόρων αλλά και εκπροσώπων φορέων και κινημάτων που παραβρέθηκαν, η σύσκεψη  κατέληξε στις εξής αποφάσεις που επιγραμματικά αναφέρουμε :  

                        Συμμετοχή των εμπόρων του Αγρινίου στην πανελλαδική απεργία που προγραμματίζεται για τις 19-10-2011.

                        Συνυπογράφουμε μαζί με όλους τους εμπόρους της Βορειοδυτικής Ελλάδας που ανήκουν στην Ομοσπονδία μας την Μαζική Συνδικαλιστική Δήλωση Αντίθεσης Στην Πληρωμή Αντισυνταγματικής Φορολογίας – Δήλωση Αδυναμίας Πληρωμής και την καταθέτουμε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

                        Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα εξαγγελθέντα χαράτσια και αυτά που θα έρθουν, γιατί  εκτός του ότι αδυνατούμε να το κάνουμε θεωρούμε ότι είναι ένα χρέος που δεν μας ανήκει.

                        Ζητάμε από τους συναδέλφους ακόμη κι αν έχουν σήμερα την δυνατότητα με οποιονδήποτε τρόπο να ανταποκριθούν στην πληρωμή, να μην το κάνουν  και ως ένδειξη συναδελφικής αλληλεγγύης προς την συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων που αδυνατούν. ( Η οικονομική επιβάρυνση είναι 1% το μήνα ).

                        Συμμετέχουμε μαζικά όπου είναι δυνατόν ή εκπροσωπούμαστε και καταγράφεται η παρουσία μας  σε κάθε άλλη  δράση – εκδήλωση κοινωνικού ή συνδικαλιστικού φορέα. Αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί  μόνο μέσα από την κοινή συλλογική δράση.

                        Αγωνιζόμαστε με κάθε μέσο για την επιβίωσή μας. Για να συνεχίσουμε να είμαστε έμποροι πολλοί, δυνατοί, αξιοπρεπείς και κοινωνικά ωφέλιμοι.     

                                                                                        ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Υ.Γ. :  Παρασκευή  30-9-2011 ώρα 11.00 πμ στον πεζόδρομο της  Μανδηλαρά στα  γραφεία της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ