«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πορείες διαμαρτυρίας μαθητών σε Παραβόλα και Καινούργιο Τριχωνίδας

Δυναμικές και με αγωνιστικό παλμό ήταν οι πορείες που πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή για πρώτη φορά οι μαθητές μαζί με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων στην ευρύτερη περιοχή της Τριχωνίδας. Οι μαθητές του Λυκείου και Γυμνασίου Παραβόλας και το Γυμνάσιο Καινουργίου ξεκινώντας από τα σχολεία τους πραγματοποίησαν πορεία προς τα Δημοτικά καταστήματα Παραβόλας και Καινουργίου αντίστοιχα με εικονική κατάληψη των δημοτικών καταστημάτων και αποκλεισμό με καθιστική διαμαρτυρία της επαρχιακής οδού Αγρινίου –Θέρμου.
Με τα συνθήματα που βροντοφώναξαν οι μαθητές (δώστε λεφτά για την παιδεία) έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στην πολιτεία που δυστυχώς εξακολουθεί να κωφεύει και δεν θέλει να δει την πραγματικότητα κατάμουτρα έτσι ώστε να δώσει λύσεις εγκαίρως. Τα συσσωρευμένα προβλήματα στα σχολεία όπως βιβλία, καθηγητές κι γενικώς η απαξίωση της πολιτείας προς την παιδεία έφτασαν στο απροχώρητο τους μαθητές οι οποίοι  διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο ζήτησαν να λυθούν άμεσα οι ελλείψεις που η παιδεία αντιμετωπίζει από το ισοπεδωτικό πέρασμα του μνημονίου σε όλους τους τομείς. Η ανησυχία των παιδιών για το μέλλων τους δεν άφησε περιθώρια και κανέναν αδιάφορο.
Ευχή όλων είναι η πολιτεία να αφουγκραστεί τα προβλήματα της παιδείας και να τα λύσει διότι οι μαθητές είναι  αποφασισμένοι για ακόμη μεγαλύτερες κινητοποιήσεις.