«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για το νέο εργατικό ατύχημα στο Αγρίνιο

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Αγρίνιο  31 – 8 - 11
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Νέο εργατικό ατύχημα έγινε  τη Δευτέρα 29 Αυγούστου σε οικοδομή στο Αγρίνιο του κατασκευαστή Θ. Πρέζα. Συγκεκριμένα  δύο οικοδόμοι  έπεσαν  από σκαλωσιά οκτώ περίπου μέτρων  και τραυματίστηκαν .

 Πρόκειται για ένα ακόμα ατύχημα  που ισοδυναμεί με έγκλημα , καθώς δεν είχε ληφθεί κανένα προστατευτικό μέτρο για τη ζωή των εργαζόμενων. Οι εργοδότες  εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη ανεργία  στον κλάδο , προκειμένου να ρίξουν το κόστος στην κατασκευή τους  αδιαφορούν ακόμα και για τη ζωή των εργαζομένων.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα  των αντεργατικών νόμων  και της πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων , προκειμένου οι εργοδότες να αυξήσουν τα κέρδη τους .

Απαιτούμε  από τα αρμόδια όργανα και τις αρχές  να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες  για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου ατυχήματος .Να σταματήσουν τις εργασίες στη συγκεκριμένη οικοδομή μέχρι να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Το ίδιο, με συγκεκριμένο έλεγχο  από τις αρμόδιες υπηρεσίες , να γίνει σ’ όλους τους χώρους των κατασκευών .

Καλούμε τους εργαζόμενους  σε όλα τα έργα και τις επιχειρήσεις στην περιοχή να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους , να προστατέψουν οι ίδιοι τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα , απαιτώντας από τους εργοδότες να  παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα , προσφεύγοντας στα σωματεία τους και το Εργατικό Κέντρο .

Όχι άλλες θυσίες για την εργοδοσία.

Τα  Δ.Σ.