«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Σύλληψη 16 παράνομων μεταναστών στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας

Συνελήφθησαν, χθες (17-10-2011) το απόγευμα στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, 16 παράνομοι μετανάστες, διαφόρων υπηκοοτήτων, Ασιατικής καταγωγής,  σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, εντόπισαν συνολικά 53 μετανάστες, τους οποίους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου...


Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι οι 53 αλλοδαποί, μεταφέρθηκαν στο σημείο από την Αθήνα, προκείμενου επιβιβαστούν σε πλωτό μέσο με προορισμό την Ιταλία με αντίτιμο 2.500 ευρώ ο καθένας.

Από τους 53 συνολικά αλλοδαπούς, συνελήφθησαν οι 16, καθώς από τον έλεγχο των εγγράφων τους, διαπιστώθηκε η μη νόμιμη είσοδος και παραμονή στη χώρα μας.

Οι 16 συνολικά συλληφθέντες, παράνομοι αλλοδαποί, κρατούνται προκειμένου να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απέλαση τους. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας.